kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Krallara lâyık fiyatlar!

Hacer gemici
İstanbul'daki 5 yıldızlı otellerin kral dairelerinde bir gece konaklamanın fiyatı 23 bin YTL'ye kadar çıkıyor. Ama bu en üst rakam. 3 bin 500 dolara da kendinizi kral gibi hissetmeniz mümkün.....
İstanbul'a gelen devlet adamları, krallar, sultanlar, sinema ve şov dünyasının ünlü isimlerinin mekanı 'kral daireleri'nin fiyatları da krallara lâyık. Bazılarında geceleme fiyatları neredeyse bir otomobil fiyatına denk gelse de 'müşteri bulmakta zorlandıkları' söylenemez. İstanbul'un 5 yıldızlı otellerinde doluluk oranları yüzde 80-90'lara kadar çıkarken, kral dairelerinde de yüzde 60'lar görülüyor. Hatta zaman zaman bazı tarihlerde yer bulmak bile zor oluyor. İşte SABAH olarak İstanbul'un 5 yıldızlı otellerindeki kral dairelerini sizin için araştırdık. Gördük ki fiyat ve metrekarede başı çeken otel, açık ara Çırağan Palace Kempinski. Osmanlı İmparatorluğu'ndan miras Çırağan Sarayı'nın 1991 yılında Kempinski Grubu tarafından restore edilmesi ile sektöre kazandırılan otelin saray bölümündeki Sultan Suit'te bir gece konaklamanın fiyatı 15 bin dolar+KDV. Yüzde 18 oranında olan KDV'nin 2 bin 700 dolara denk geldiği düşünüldüğünde Sultan Suit'te bir gece konaklamak için 17 bin 700 doları gözden çıkarmak gerek. Bu da Türk parası ile 23 bin YTL demek.

BİR HAFTALIĞI 160 BİN YTL
Bazı konukların burada bir hafta konakladığı düşünüldüğünde Boğaz manzaralı kral dairesi için yaklaşık 160 bin YTL ödemek gerekiyor. Normal bir vatandaşın bu para ile yıllarca hayallerini süsleyen bir konutu satın alabildiğini söylemek ise abartı olmaz. 450 metrekare büyüklüğündeki Sultan Suit sadece İstanbul'un değil Avrupa'nın da en büyük kral dairesi olma özelliğine sahip. Kral dairesi, yıllık doluluk oranı yüzde 60'larda dolaşan Swisotel'in bu özel dairesinde ise konaklamanın fiyatı 5 bin 500 Euro+ KDV. İstanbul'un diğer otelleri Four Season'da kral dairesinde bir gece konaklamanın bedeli 5 bin 500 dolar+KDV, Conrad'da 4 bin 500 dolar+KDV, Ritz Carlton'da 6 bin 500 dolar+KDV.
Haberin fotoğrafları