kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Demirel, eski bakan Kurtcebe Alptemoçin ile sohbet etti.

Haber Turu

ÖDP: Bize verilen oy baraja merdivendir
Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkan Vekili Kemal Bekir Ulusaler, partilerine verilen oyların boşa gittiği yönündeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Bize verilen her oy, ülke barajına dayanan bir merdivendir'' dedi. Seçim barajının halkın temsilinin karşısındaki engel olduğunu ileri süren Ulusaler, "Partimize verilen oyların boşa gideceği konusunda söylentiler çıkarılıyor. Anadolu'da (tilki vaaz veriyorsa, kazlarına dikkat et) diye güzel bir laf vardır. ÖDP'ye verilen oy bu tilkilere kırmızı kart göstermektir. Bize verilen oylar hiç bir zaman boşa gitmez. Bize verilen her oy ülke barajına dayanan bir merdivendir'' diye konuştu.

Demirel mitingcileri sandığa davet etti
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Vakıf 2000 tarafından düzenlenen "Genel Seçim Öncesi Türkiyemizde Siyasetin Görünümü'' toplantısında AKP'yi Cumhurbaşkanlığı süreciyle ilgili sert şekilde eleştirerek, "4 kişiden birinin oyuyla "Cumhurbaşkanlığı benimdir" denilemeyeceğini söyledi. Demirel, Cumhuriyet mitinglerindeki itirazların sandığa yansıtılması için "Ey halk sandık başına" sözleriyle herkesi oy vermeye çağırdı. Demirel, "Ey halk gel sandık başına, bak bu ülkenin sen misafiri değilsin, bu ülkenin sahibisin. Gel sandık başına...'' dedi. Türkiye'yi bu seçime "bazı sıkıntı ve bunalımların getirdiği'' görüşünü dile getiren Demirel, bunun neticesinde Ankara'da Tandoğan, İstanbul'da Çağlayan ve İzmir'de Gündoğdu mitinglerinin gerçekleştirildiğini söyledi. Demirel, şöyle devam etti: "Nisan ve mayıs ayı içerisinde Türkiye'nin tartıştığı konuların sandığa ne şekilde intikal edeceğini bilemiyoruz. Yani, eğer, sandığa bu neticeler, bütün bu yapılan mitinglerin, bu itirazların hiç anlamı olmadığı şeklinde intikal ederse o zaman 22 Temmuz'un istenilen rahatlığı getirmeyeceğinden endişe ederim. Bu itirazları durdurmak kolay olmayacaktır.''

Anavatan: Para için başvuru yok

DP ile yürütülen birleşme ve ittifak görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından seçimlere girmeme kararı alan Anavatan Partisi'nde şimdi de aday paraları tartışması yaşanıyor. Anavatan Partisi Genel Sekreteri Muharrem Doğan, aday paralarının ödenmediği iddialarına sert tepki göstererek "İsteyene veririz ama başvuru yok, bu konudaki iddialar art niyetli" dedi. "Kim parasını almak üzere dilekçe vermiş de ödememişiz. Parasını resmi başvuru yapıp istemeyene biz nasıl ödeme yapabiliriz" diye soran Doğan, "Kim gelirse parasını veririz, gerekirse cebimden veririm, ancak görüştüğümüz herkes paralarının partiye irat kaydedilmesinden yana" diye konuştu.