kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Taciz krizi Merkel ve Fillon'ın gündeminde

Yeni Haber
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'de küçük yaştaki bir İngiliz kızına cinsel tacizde bulunduğu suçlamasıyla cezaevinde bulunan Marco W. (17) adlı Alman gencinin serbest bırakılması için çabalarını "heyecana kapılmadan sükunetle hareket ederek" sürdüreceklerini söyledi.

Fransa Başbakanı François Fillon görüşmesinden sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Merkel, Marco W. konusunda çabalarının sürüp sürmeyeceği sorusu üzerine, ''Türk makamlarıyla tüm düzeylerde irtibat halindeyiz. Dışişleri Bakanlığımızın bu konuda yoğun çabaları var. Heyecana kapılmadan sükunetle hareket etmeliyiz. Alman gencinin serbest bırakılması için ortak çabalarımızı sürdürmeliyiz'' dedi.

Merkel, görevinden ayrılan İngiltere Başbakanı Tony Blair'in Orta Doğu Dörtlüsünün özel temsilcisi olarak görevlendirilmesine ilişkin görüşünün
sorulması üzerine de, Blair'in büyük bir siyasi tecrübesi olduğunu, bu tecrübeyle Orta Doğu sorununun çözümüne katkı sağlayabileceğini, ancak Rusya, AB, BM ve ABD'nin de çabalarını Blair'den bağımsız olarak sürdüreceklerini kaydetti.

Başbakan Fillon ise Merkel'in AB için çabalarını takdir ederek, kendisinin AB projelerinin gerçekleştirilebilmesi için Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile "her zaman tek bir sesle" konuşacağını söyledi.

AA