kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Baykal’dan K. Irak iddiası

Yeni Haber
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AKP iktidarının terör meselesini kavrayamadığını belirterek Hükümet'in 1 milyar dolar karşılığında hiçbir şartta Kuzey Irak'a müdahale etmeyeceğine ilişkin bir anlaşma imzalandığını iddia etti.

NTV'de katıldığı programda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, terörle mücadele için atılması gereken ilk adımın "mevcut hükümetin uzaklaştırılması" olduğunu kaydetti.

Baykal, hükümetin Dubai'de Kuzey Irak'a girilmemesi konusunda bir anlaşma imzaladığını iddia ederek şunları söyledi:

"Dubaide bu hükümet bir sözleşme, bir anlaşma imzaladı ve dedi ki 'Kuzey Irak'a hiçbir şart altında, hiçbir zaman müdahale etmemeyi taahhüt ediyorum. Neye karşılık? 1 milyar dolarlık bir ödemeye karşılık. Bu tabi olağanüstü yanlış bir şey. Yani terör ve terör meselesini bu iktidarın kavramadığını ortaya koyan, ve nasıl yaklaşılması gerektiğini kesinlikle göz önünde bulundurmayan ve bu anlaşmayı imzaladılar. Yetkileri yok. Anayasa'ya göre bir hükümetin Irak'a müdahale yapmayacağına dair bir taahhütte bulunması mümkün değil. Bunu söyleyerek biz büyük tepki gösterdik ve tartışma olmasın istedik, cesaret edemediler, Meclis'e getirmediler, olmadı."

(ANKA)