kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ümit Karaaslan

İbre Türkiye'ye döndü Honda Başkanı yeni yatırım için geliyor

Honda Başkanı Fukui, temmuzda Türkiye'ye geliyor. Başkanın Avrupa'daki 250 bin adetlik açığı kapatmak için Türkiye'ye yeni görevler vermesi bekleniyor..
Honda'nın İngiltere ile birlikte Avrupa'daki iki fabrikasından biri olan Honda Türkiye, markanın Avrupa'daki hedeflerine ulaşmasında önemli görevler üstlenmeye hazırlanıyor. İlk aşamada üretim kapasitesini 2007 Ekim ayından itibaren 30 bin adetten 50 bin adete çıkaracak olan Honda Türkiye, 2009 yılında da City yerine yeni bir modelin üretilmeye başlanmasıyla 100 bin adetlik kapasiteye ulaşacak. 100 milyon doları bulan bu yatırımın ardından, uzun vadeli hedef ise Gebze Fabrikası'nın 140 bin adetlik üretime ulaşması. Kısa bir süre önce Türkiye'ye yönelik olumlu açıklamalar yapan Honda Başkanı Takeo Fukui'nin temmuz ayında Gebze Fabrikası'nı ziyaret edecek olması, Honda Türkiye'ye yönelik yeni planlar olduğunu gösteriyor. Honda'nın Avrupa'da 250 bin adetlik bir arz açığı bulunuyor. Bu ziyaret sonrasında, açığın kapatılması için Türkiye'ye yönelik yeni yatırım kararlarının alınabileceği belirtiliyor. Honda Başkanı Takeo Fukui'nin yaptığı bir açıklama, markanın Avrupa'daki hedeflere ulaşmasında Türkiye'ye daha büyük roller biçildiği sinyalini vermişti. Takeo Fukui, yaptığı açıklamada, Avrupa'da büyümek için Türkiye'deki fabrikayı kullanacaklarını açıklamıştı. İngiltere'nin Avrupa Birliği üyesi olmasına rağmen ortak para birimi Euro'ya geçmemesi nedeniyle, İngiltere'nin avantajını kaybettiğini söyleyen Fukui, Türkiye'deki fabrikanın kısa sürede 100 bin değil, 200-250 bin adetlik bir kapasiteye çıkabileceğini belirtmişti.

TEMMUZ'DA GELİYOR
Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ümit Karaaslan, Başkan Fukui'nin Türkiye ziyaretinin önemli bir mesaj olduğunu söyledi. Honda'nın artık geleceğini Türkiye'de gördüğünü belirten Karaaslan, "Avrupa'daki 250 bin adetlik açığı Türkiye ile kapatmak istiyorlar. Başkanın Türkiye ziyareti sonrasında yeni yatırımların açıklanması gündeme gelebilir" dedi. Gebze Fabrikası'nda ilk aşamada kapasitenin 50 bin adete çıkacağını söyleyen Karaaslan, bunun sonuçlarına göre kapasitenin 100 bin adete yükseltilmesinin planladığını kaydetti. Karaaslan, 250 bin açığın kapatılması için de en önemli adayın Türkiye olduğunun altını çizdi. Türkiye'de City'nin yerine üretilecek modelin küçük segmentte yeni bir model ya da yenilenen bir model olabileceğini belirten Karaaslan, bu modelin yeni Accord olabileceği sinyalini verdi.
Haberin fotoğrafları