kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Nevzat Öztangut

Yerli yatırımcı hisseyle başbaşa bırakılmamalı!

YAVUZ BARLAS
Aracı Kuruluşlar Birliği Başkanı Nevzat Öztangut, "Yatırımcı ile dargınlık bitirilmeli. Küçük yatırımcıyı yalnız bırakmamalıydık. Yerliler daha çok teşvik edilmeliydi, cezalandırdık" dedi..
Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği Başkanı Nevzat Öztangut, borsaya küsen küçük yatırımcıların yeniden gönlünün alınması gerektiğini belirterek, "Yatırımcı ile dargınlık ortadan kaldırılmalı. Küçük yatırımcıyı tek başına yalnız bırakmamalıydık. Yatırımcı cezalandırıldı oysa teşvik edilmeliydi" dedi. Nevzat Öztangut, yerli yatırımcılar içim kurumsal ürünlerin artırılması gerektiğini belirtirken, yerli küçük yatırımcının hisse senedi ile baş başa bırakılmaması gerektiğini savundu. Portföy yönetim şirketlerinin yönettiği fonların bu noktada daha aktif rol alması gerekliliğine işaret etti. Aracı Kuruluşlar Birliği'nin yeni başkanı Öztangut, İstanbul'un finans merkezi haline getirilme çalışmasında yol haritasının çizilmesi gerektiğini burada Birlik'in üzerine düşen görevi yerine getireceğini ve ilgili kanallarla temaslara geçeceklerini ifade etti. İMKB'de 16.30'da sona eren işlem saatinin saat 17.00'ye uzatılması için çalışmalar yapıldığını söyleyen Nevzat Öztangut, şunları söyledi: "Yabancı yatırımcıların payının artmış olması nedeniyle yabancılarla ilişkimiz çok daha fazla. Dolayısıyla ABD piyasasının hiç değilse ilk yarım saatini yakalayabilmeyi önemli görüyoruz. Üyelerimizden de bu yönde talepler alıyoruz. Seans saatini uzatmak işlem hacmini artırmaz. ABD'deki işlemlerin ilk yarım saatini yakalayarak seyri görmek istiyor" dedi. Öztangut'un verdiği diğer mesajlar ise şöyle:

* Sermaye Piyasası Kurulu, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası gibi kurumlar tasarruf tedbirleri dışına alınmalı.

* Vergide çifte standart ortadan kaldırılıp yerli yabancı vergisi eşitlenmeli gerekiyorsa yerlinin stopaj vergisi de sıfırlanmalı. Piyasada aynı mala iki fiyat biçiliyor. Bu doğru değil.

* Gelişen İşletme Borsaları ile ilgili faaliyetler başladı. Ancak esas zorlu süreç şimdi başlıyor. Çünkü burada kote olacak firmalar bulunacak. Bu piyasada işlem görme koşulları İMKB'ye oranla daha esnek olmalı. Bu şartları oluşturacağız.