kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Rüştü ve Yozgatlı resmen BJK'da

Yeni Haber
Beşiktaş, yeni transferleri kaleci Rüştü ve Mehmet Yozgatlı ile resmen sözleşme imzaladı.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve yönetim kurulu üyeleri Behçet Ümitlen, Halim Aydın ve Nedim Sarsmaz'ın da katıldığı törende Rüştü 3, Mehmet ise 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 3 yıllık sözleşmeye imza attı.

İmza töreninde konuşan yönetim kurulu üyesi Behçet Ümitlen, özellikle kaleci Rüştü'nün aldığı ücretle ilgili yapılan spekülasyonlara yanıt vererek, ''Fenerbahçe'de oynamış ve milli takımda yer almış bir kaleciye verilen ücreti tartışmak yersizdir'' dedi.

Ümitlen, milli olmuş iki futbolcuyu renklerine bağladıklarını ifade ederek, ''İki milli kardeşimizi Beşiktaş'a kazandırmaktan mutluyuz. Rüştü'yü 14 sene önce alacaktık. Kısmet değilmiş. En olgun döneminde geldi. Biz Rüştü'ye hakkını verdik. İki transfer de camiaya hayırlı olsun'' diye konuştu.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Mahmut Uslu'nun, Beşiktaş'ın Fenerbahçeli futbolcuları alması sonrası ''Beşiktaş Fenerbahçeli oluyor'' şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Behçet Ümitlen, ''Polemiğe girmek istemiyorum. Mahmut Uslu'nun kendi düşüncesidir. Verdiği demeçlerin yorumlarını size bırakıyorum. Kendine has demeç vermiştir'' dedi.

''DEVAMLI PARLAYAN YILDIZLAR GETİRECEĞİZ''

Transfer çalışmaları konusunda bilgiler veren yönetici Ümitlen, şunları söyledi:

''Bundan sonraki transferlerde acele etmiyoruz. Kaleyi en iyi ellere teslim ettik. Sağ açık mevkiinde ise en iyi transferi yaptık. Beşiktaş'a gelen her futbolcuya hakkını vermek isteriz. Bundan sonra takıma gelecek futbolcular en doğru yerlere seçilmiş insanlar olacak. Başka takımlar birçok yıldızlar getirdi, ama bir anda söndüler. Biz devamlı parlayan yıldızlar getireceğiz. Bize faydalı olacak futbolcular getirmek istiyoruz.''

RÜŞTÜ: ''HUZUR VE DEĞER GÖRDÜĞÜM İÇİN GELDİM''

Beşiktaş'ın yeni transferlerinden kaleci Rüştü ise huzur ve değer görmenin çok önemli olduğunu, bunu gördüğü için Beşiktaş'a geldiğini söyledi.

Konuşmasına, basın toplantısına geç geldiği için özür dileyerek başlayan yeni transfer şunları söyledi:

''Öncelikle çok mutluyum. Bana değer veren, güvenen ve beni isteyen insanların arasındayım. Ben de bana layık görülen değerleri en iyi şekilde kullanıp, camiayı sevindirmek için elimden geleni yapacağım. Beşiktaş'ı büyük başarılara taşımak için geldim. Hem kendi adıma, hem de Beşiktaş adına hayırlı olsun.''

Beşiktaş'a, hedefleri bitmemiş biri olarak gelmek istediğini kaydeden kaleci Rüştü,''Öyle geldim. Birçok başarılar yaşadım. Bunların içinde olmaktan gurur duyuyorum. Daha önce hedeflerimin bitmediğini ve Beşiktaş gibi köklü bir camianın içinde bulunmaktan şeref duyacağımı söylemiştim. Başkan Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyeleri açık yüreklilikle isteklerini söylediler. Şartlar ne olursa olsun Beşiktaş'ın başarılarına imza atmak için buradayım'' diye konuştu.

''KEŞKE GELMESEYDİM DİYE BİR DÜŞÜNCEM OLMADI''

Hedeflerin bittiği yerde başarının gelmeyeceğini kaydeden Rüştü, ''Para öncelikli değildi. Beni tanıyan tanır. Beni en iyi tanıyanlardan biri Ali Şen'dir. Nasıl olduğumu bilir. Şu anki yönetimde yer alan isimler de maddiyata önem vermediğimi bilirler. Bir anda aldığım bir karar değildi. Düşünerek aldığım bir karardı. 'Keşke gelmeseydim' diye bir düşüncem olmadı'' şeklinde konuştu.

Özellikle 2002 Dünya Kupası'nda alınan başarının ardından Türkiye genelinde milli oyunculara karşı bir sevginin oluştuğunu hatırlatan Rüştü, şunları söyledi:

''Ben bu sevgiyi ilk olarak Beşiktaş taraftarlarının önünde yaşadım. İlk önce Beşiktaş seyircisi bunu yaptı. Ondan sonra gittiğim her yerde aynı sevgiyle karşılaştım. Yine aynı sevgiyle karşılaşacağımı biliyorum. Beşiktaş taraftarlarının yapısını bilen biriyim. Uzun yıllardır büyük camiaların içinde olan biriyim. Herhangi olumsuz bir şeyle karşılaşacağımı düşünmüyorum. Tabii ki büyük bir camianın ardından başka büyük bir camiaya geliyoruz. Çatlak sesler olacaktır. Ben bayrağıma hizmet eden biriyim.''

Yeni sezon öncesi, takımlarda daha çok Türk kalecilerin görev yapması hatırlatılarak yöneltilen bir soruyu da Rüştü, ''Görmek istediğim bir tabloydu. Herşey yolunda şu an. Ümit ediyorum ki bu sene boyunca ve önümüzdeki yıllarda bu böyle devam eder. Türk kaleciliği açısından bu milattır. Benim idealimdi'' diye yanıtladı.

Rüştü, ''Fenerbahçe'de huzursuz muydun ?'' sorusu üzerine ''Huzursuzluğu camialara yaymak yanlış olur. Kişilere de indirgememeliyiz'' derken, aldığı ücret sonrası dengeleri bozduğu yönündeki yorumlar konusunda ise ''Beşiktaş'taki oyuncular tanıdığım kişiler. Kulüp içinde hiçbir zaman dengelerin bozulması taraftarı değilim. Dengeler bozulursa ilerleyen günlerde konuşuruz'' dedi.

Rüştü, özellikle büyük camialardaki futbolcuların başka büyük camialara geçmesi sonrasında yapılan eleştiriler konusunda ise şunları söyledi: ''Profesyonel bir iş yapıyoruz. Türkiye'de spor kültürü içinde bu tür olgular yerleşmediği için, bu tür değişimlerde yorumlar normal oluyor. Ümit ediyorum ki Avrupa'daki düşünce yapısına bizler de ilerleyen yıllarda alışırız ve sokaktaki insanlar böyle transferler sonrası tepki göstermez. Bu tür transferler bundan sonra da olabilir.''

''DEMİRÖREN İLK BAŞKANLIK DÖNEMİNDE DE İSTEMİŞTİ''

Siyah-beyazlı kaleci, başkan Yıldırım Demirören'in ilk başkanlık döneminde de kendisini istediğini söyledi.

Rüştü, 1993 yılında Beşiktaşlı yöneticilerin kendisini istediğini hatırlatarak, ''Ancak talihsiz kaza sonrası bu transfer gerçekleşmedi. Demirören ilk döneminde çok istemişti, yine olmadı. Birincisinde olmadı, ikincisinde olmadı, üçüncüsünde oldu'' dedi.

''FENERBAHÇELİ TARAFTARLARIN TEPKİSİYLE KARŞILAŞMADIM''

Rüştü, Beşiktaş'a transferi sonrası Fenerbahçeli taraftarların herhangi bir tepkisiyle karşılaşmadığını dile getirdi.

Özel hayatında kimsenin bu yönde tepkide bulunmadığını vurgulayan Rüştü, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bunca yıl içinde yakınımdakiler yaşadıklarımı iyi bilirler. Bana hiçbir zaman kötü düşünceyle yaklaşmadılar, yaklaşmayacaklar. Beşiktaş Kulübü ile anlaştığım günden bu yana hiçbir Fenerbahçeli taraftardan olumsuz tepki almadım. Haklı görenler oldu, üzülenler oldu, ama tepki almadım.''

MEHMET: ''HER ZAMAN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM''

Beşiktaş'ın yeni transferlerinden Mehmet Yozgatlı da her zaman elinden geleni yapacağını söyledi.

Siyah-beyazlı takıma geldiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Mehmet, ''Çok huzurluyum. Bu formayı şerefle taşıyacağım. İnşallah başarılı oluruz'' dedi.

Yeni transfer Mehmet, orta sahanın sağının, her zaman güçlü olduğu mevki olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Fenerbahçe'de sonradan girdiğim maçlarda elimden geleni yapmaya çalıştım. İnşallah Beşiktaş'ta çıkıp banko oynarım ve faydalı olurum. Daha önce oynadığım takımlarda da başarılı olduğumu düşünüyorum. Beşiktaş'a gelerek ismimi tarihe yazdırdım, ama bu benim için önemli değil. Önemli olan Beşiktaş'ta başarılı olmak. Kupalar için geldim.''
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Fenerbahçe 34 20 10 4 65 31 70
2 Beşiktaş 34 18 7 9 43 32 61
3 Galatasaray 34 15 11 8 58 37 56
Tümünü göster...
4 Trabzon 34 15 7 12 54 44 52
5 Kayseri 34 13 12 9 54 43 51
6 G.Birliği 34 14 6 14 43 42 48
7 Sivasspor 34 14 6 14 41 44 48
8 Ankaraspor 34 10 17 7 43 38 47
9 Konya 34 12 9 13 42 44 45
10 Bursa 34 12 9 13 36 42 45
11 Gaziantep 34 11 10 13 31 39 43
12 V.Manisa 34 11 9 14 41 45 42
13 Ankaragücü 34 11 9 14 32 39 42
14 Denizli 34 9 14 11 33 40 41
15 Ç.Rize 34 11 7 16 34 40 40
16 Antalya 34 8 15 11 32 36 39
17 K.Erciyes 34 9 10 15 29 49 37
18 Sakarya 34 4 10 20 25 51 22
Haftanın Maçları
34. Hafta
 Kayseri 3  
  Beşiktaş 0  
 Ankaraspor 2  
  Trabzon 1  
 Bursa 2  
  Galatasaray 0  
 V.Manisa 0  
  Denizli 0  
 Antalya 1  
  G.Birliği 3  
 Sivasspor 2  
  K.Erciyes 1  
 Konya 0  
  Gaziantep 2  
 Sakarya 1  
  Ç.Rize 1  
 Fenerbahçe 3  
  Ankaragücü 1