kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan: Bol bol laf salatası yapıyorlar

ANKA
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır mitinginde yaptığı konuşmada muhalefete yüklendi. "Küskünlüklerin olduğu bir ülke güçlü olamaz" diyen Erdoğan, "Onlar lafla peynir gemisi yürütecekler. Bol bol laf salatası yapacaklar. Bizse icraat yapacağız. Şu ana kadar yaptığımız hizmetlerle alnımız yere bakmıyor. Alnımız dik ve açık. Yola böyle devam ediyoruz" diye konuştu.
Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Diyarbakır'da düzenlenen mitingde seçmenlere seslendi.

Erdoğan, konuşmasının zaman zaman "Vur vur inlesin Deniz Baykal dinlesin" sloganıyla kesilmesi üzerine "Biz kavga için gelmedik. Sevgi için gönüller yapmaya geldik" dedi. Baykal'ın kimliğinde olmadıklarını ve olamayacaklarını dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Onların koalisyon ortaklıklarında bu ülkeye neler kazandırdıklarını bilirsiniz. Akşam başka sabah başka. Hiç bir zaman itimadın temsilcisi olmadılar. Siyasete çirkinliği onlar getirdiler. Demokrasiye tuzak kuranların hepsi mahcup oldu. Asgari ücretle daha çok ekmek alamıyorsanız AK Parti'ye oy vermeyin. Ama alabiliyorsanız yola devam edin. Yapacaklarımız ortada, hedef ortada ise Diyarbakır ortadadır. Sıkıntımız yok. Hizmetler yatarak değil, çalışarak oluyor. Vatandaşın imkanları böyle artıyor. Biz şu an Diyarbakır'a yatırım yapıyorsak, okullar yapıyorsak, hastaneler yapıyorsak, yolları yaptıksak, yapıyorsak, yol su götürüyorsak, bu imkanlarla oluyor."

Milletin adalet ve kalkınma istediğini kaydeden Erdoğan, "Millet, demokratik istikrar istiyor, kardeşlik istiyor, barış istiyor ve yarınlara böyle gitmek istiyor. Çözümsüzlük değil, çözümden yana olduğunu söylüyor. Seçimden seçime maske takanları değil, bütün ülkeye aynı gözle bakan yöneticiler istiyorlar" dedi.

ADALET TERAZİSİNE TAŞ KOYDULAR

Adaletin terazisine taş koyanların milletin gönlünde yer bulamayacağını ifade eden Erdoğan şöyle konuştu:

"Gerilim siyaseti, kavga siyaseti, ayrımcı siyaset kimsenin ekmeğini büyütmedi. Kimsenin derdine derman olmadı. Ergani'den Tekirdağ'da, Bismil'den Üsküdara, Rize'den Çankaya'ya hiç kimse ayrım yapmak istemiyor. Millete efendilik olmaz, millete hizmetkarlık olur. Biz milletin hizmetkarıyız. Bu seçim Türkiye'ye yeni bir imkan sunuyor. Millete güvenmeyenler, yukardan bakanlar yaprak dökümü yaşayacaklar. Doğru istikamette olanlar, milletin emanetini sadakatle taşıyanlar bu seçimde kazanacaktır. Bunlar Cumhuriyetçi olamaz, çünkü cumhuru dinlemiyor, bunlar halkçı olamaz halkı dinlemiyor, bunlar milliyetçi olamaz, bunlar milletten kaçıyor. Meclis'te bunların ne olduğunu gördük. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Genel Kurul'dan kaçtılar. Siyasette sadece gönül kazanmak istiyoruz. Bizim arzumuz bu."

Erdoğan, iktidar gücü olmayanın hizmet etme imkanın olmayacağını söyleyerek, Diyarbakır'dan parlamentoya girecek olan tüm milletvekillerinin AKP'li olacağını iddia etti.
Başbakan Erdoğan'ın İstasyon Meydanı'nda yapacağı miting öncesinde kentte geniş güvenlik önlemleri alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde tüm izinler kaldırılırken, kentin giriş-çıkışları kontrol altına alındı. Miting alanını gören binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirilirken bir polis helikopteri de miting alanı üzerinde kontrol uçuşları yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Diyarbakır'da yaklaşık 50 bin kişi dinledi. Miting alanında partililer tarafından ücretsiz olarak lahmacun, ayran ve su dağıtılması, zaman zaman izdihama neden oldu. Ayrıca, mitingi izlemeye gelen vatandaşlara, sıcaktan korunmaları için şapkanın yanı sıra Türk bayrağı ile parti bayrakları dağıtıldı.

Miting alanına bir buçuk saat geç gelen Erdoğan, partililerin gönlünü karanfil dağıtarak almaya çalıştı.

Yaklaşık 35 derece sıcaklıkta yapılan mitinge katılan kadın sayısının az olması da dikkat çekti.