kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Krizin altında kalır'

Şenol ATEŞ - HATAY
"Benim 363 milletvekilim olsa, Cumhurbaşkanı'nı seçerdim" diyen Baykal, seçimden sonra Köşk krizi çıkabileceğini söyleyen Başbakan'a, "Kriz çıkarmaya kalkan, krizin altında kalır" karşılığını verdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Krizin altında kalır'
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Hatay mitingine giderken uçakta ve miting sırasında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin sözleriyle ilgili Başbakan Tayyip Erdoğan'a yüklendi. CHP lideri şunlar söyledi: "Cumhurbaşkanı seçimini gerçekleştirememiştir. Şimdi onu bunu suçlamaya çalışıyor. Biz zamanında 49 milletvekili ile Meclis Başkanı'nı seçtirmiş bir partiyiz. Ama o inatlaşma ve zıtlaşmaya girişti. Başbakan ağır bir tahribata uğramıştır ve kimyası bozulmuştur." 'CUMHURBAŞKANI

ONURLU OLMALI'
Baykal, Başbakan Erdoğan'ın ne olduğunu bildiklerini ifade ederek, Atatürk'ün koltuğuna oturacak insanı şerefli, onurlu, dürüst olması gerektiğini vurguladı. Anayasa'nın özüne inanan, saygıdeğer bir insanın Cumhurbaşkanı seçilmesi gerektiğini yineleyen Baykal, Erdoğan'ın Çankaya seçiminde "tökezlediğini" öne sürerek, "Bir tökezledi, bir daha ayağa kalkamadı. Yatıyor kalkıyor Kimyası bozuldu. Oradan kurtul artık. Başaramadın, beceremedin" dedi.

'MİLLETİ KRİZLE TEHDİT EDİYOR'
Kızgınlıkla Anayasa değiştirmeye çalışan Erdoğan'ın şimdi seçime giderken milleti krizle tehdit ettiğini belirten Baykal, "Sorarlar insana, millet sana 363 milletvekili verdi ne yaptın? Cumhurbaşkanı'nı seçemedin. Millet 550 milletvekili verse ne olur? Eğer kriz çıkarmaya kalkan olursa, krizin altında kendisi kalır" dedi. Baykal Antakya'da Uğur Mumcu Alanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Sakın ha AK Parti mitinglerini örnek almayın. Milletçe hepimiz çok üzülüyoruz. Ben AK Parti mitinglerinde Cumhurbaşkanımıza 'Yuh' çekildiğini görmekten utanç duyuyorum. Cumhurbaşkanı devletimizin temsilcisidir. Milletimizin ve bütünlüğümüzün simgesidir."