kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Teröre karşı birlikte dimdik duracağız'

ERGUN AKSOY
Gül'le birlikte on binlere seslenen Erdoğan, CHP lideri Baykal'a "Kuru sıkı atıyor" diye yüklendi, GP Genel Başkanı Cem Uzan'a da, "Babanla kardeşin niye kaçak" diye sordu..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Teröre karşı birlikte dimdik duracağız'
Başbakan Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'le geldiği, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın seçim bölgesi Elazığ'da adeta gövde gösterisi yaptı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı 'kuru sıkı' atmakla eleştiren Erdoğan, Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'a da yüklenerek, "Baban ve kardeşin niye kaçak" diye sordu. Erdoğan, teröre karşı birlik çağrısı da yaparak ''Bir olacağız, beraber olacağız. Teröre karşı dimdik duracağız" dedi. İstasyon Meydanı'nda on binlere seslenen Erdoğan, konuşmasına "Gakkoşlar diyarının yiğit insanları" diyerek başladı.

ÖNCE UZAN'A
GP lideri Uzan'a yönelik eleştirilerin dozunu artıran Erdoğan, şöyle devam etti: "Birisi meydan meydan dolaşıyor. Babası, kardeşi yurtdışında kaçak. Madem dürüstsün niye burada değiller. Niye kaçıyorlar? Sen niye adaletten, yargıdan kaçıyorsun? İmar Bankası kime aitti. İmarzedelere 6.5 milyar doları kim ödedi, bu iktidar, biz ödedik. ."

SONRA BAYKAL'A
Uzan'dan sonra eleştiri oklarını CHP Genel Başkanı Baykal'a yönlendiren Erdoğan, şunları söyledi: "Hala sıkılmadan televizyonlarda kuru sıkı atıyor. Senin geçmişini iyi biliriz. Enerji Bakanlığı yaptığı zamanlarda bakanlıklarda nasıl paltoyla oturduklarını iyi biliriz. Dışişleri Bakanlığı yaptığı zamanda da 'Gümrük Birliği benimdir' dedi, şimdi onu da inkâr ediyor." Türkiye'nin 36 etnik unsurdan meydana geldiğini anlatan Erdoğan, "Bir olacağız, beraber olacağız. Hep birlikte.Teröre karşı dimdik duracağız" dedi. Erdoğan Malatya'da ise "Diyorlar ki, 'Gelin en iyisi biz MHP ile CHP'yi bir araya getirelim'. Bir defa bu parlamentoda Allah'ın izniyle böyle bir şeye ihtimal bile kalmayacak" diye konuştu.