kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Gülseren Topuz

200 milletvekili iş peşine düştü

Hülya KARABAĞLI ANKARA
Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Hasan Korkmazcan'ın saptamasına göre 200 milletvekili emeklilik hakkı kazanamadığı için iş arayacak..
Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Hasan Korkmazcan, 22 Temmuz seçimleri öncesinde yaşanan liste depreminin işsizlik çetelesini çıkardı. Buna göre, liste dışı kalan, aday olmayan, seçilemeyecek yerden listeye konulan milletvekili sayısı yaklaşık 400. Ancak, iktidar ve muhalefet kanarından liste dışı bırakılan milletvekili sayısı 275. Yani Meclis'in yarısı listeye alınmadı. 200 milletvekili ise emekli olamadı. Korkmazcan, "Merkez yoklaması sistemi çökmüştür. 200 milletvekili ise kendilerine iş arayacak. Bir önceki dönemden 61 milletvekili işsiz kalmıştı. Ve onların önemli bölümü de iş bulamadı" dedi.

NE DEDİLER?
* Reyhan Balandı (Anavatan- Afyonkarahisar): Emekli olamadım. Benim, Afyon'da bir gazetem var. Erken emeklilikle ilgili yasal düzenleme çıkmadığı için, mutlaka bir iş bulunması lazım.

* Faruk Ünsal (AKP-Adıyaman): İş bakacağım. BM'de ya da benim niteliklerime uygun olursa başka yerlerde iş arayacağım.

* Recep Garip (Adana-AKP): Resim yapacağım, şiir kitabı çıkartacağım.

* Mustafa Özyurt (Bursa - CHP): Ders vermem için özel üniversitelerden teklifler gelmeye başladı. Onları değerlendiriyorum.

* Cavit Torun (Diyarbakır-AKP): Ben iyi bir avukatım. Avukatlık yapmaya sürdüreceğim ama Diyarbakır'a dönmeyeceğim. Büro için daire aramaya başladım.

* Hakan Taşçı (Manisa - AKP): Milletvekili olmadan mobilya üzerine bir işim vardı. Ya iş bulacağım ya da işimi buruya taşıyacağım.

* Gülseren Topuz (İstanbul-AKP): Üniversiteye geri dönerim.

* Süleyman Gündüz (AKPSakarya): Kitap projelerim vardı onları hayata geçireceğim.
Haberin fotoğrafları