kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Eski takım toplanıyor

Bülent AYDEMİR / ANKARA
Terörle mücadele için özel harekât timleri yeniden bölgeye gönderiliyor. 180 özel harekâtçı kaydırıldı, sayı bine çıkacak..
Başbakanlık'ta yapılan terör toplantıları ve iç değerlendirmeler sonucunda terör örgütünün kâbusu olan özel harekât timlerinin yeniden aktive edilmesi kararlaştırıldı. Bu doğrultuda, ilk etapta diğer illerde görev yapan 180 özel harekât polisi bölgeye kaydırıldı. İlk etapta 500-1000 kişilik bir antiterör timi bölgeye sevk edilecek. Mevcut timlerin yanı sıra gerekirse yeni alımlar da yapılacak.

DİSİPLİN ÖNLEMİ
Özel harekât timleri uygulamasında geçmişte yaşanan disiplin sorunlarının bir kez daha yaşanmaması için bazı önlemler alınıyor. Ayrıca bir süredir aktif görevden uzak kalan özel harekât timlerinin kilo alma, performans düşüklüğü gibi sorunlarına karşı yeni bir eğitim programı başlatıldı. Geçmişte terörle mücadelede başarı sağlayan ve yeniden aktive edilen özel harekât timleri, son teknoloji silahlarla desteklenecek. Terör örgütünün son dönemde kullandığı mayın, patlayıcı ve bubi tuzaklarına karşı destek timleri de eğitilecek. Özel harekâtçıların her birinde; termal kamera, mesafe ölçer dürbün ve gece görüşü sağlayan operasyon gözlüklerini bulunacak. Son teknoloji mayın detektörleri ve balistik kalkana da sahip olacak ekipler, zırhlı personel taşıyıcı araçlarla seyahat edecek.