kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kasapta sünnete çifte soruşturma başlatıldı

Hüseyin CUMALI - MERKEZ
Geyve'de belediyenin sünnet şölenine Valilik ve İl Sağlık Müdürlüğü soruşturma başlattı. Başkan Kır, "Orası kasap olarak faaliyette değildi" diye kendini savundu..
Sakarya'nın Geyve ilçesinde geçtiğimiz pazar günü belediyenin düzenlediği sünnet şöleninde kapalı pazardaki soğan satılan dükkânın yanı sıra bazı çocukların kasapta sünnet ettirilmesi olayıyla ilgili tepkiler büyüyor. Valilik ve İl Sağlık Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma, Sağlık Bakanlığı ise inceleme başlattı.

VALİ'DEN TEPKİ
Sakarya Valisi Hüseyin Atak, olayı televizyon ve gazetelerde görünce şoka uğradığını belirterek, şöyle dedi: "Çok üzüldüm. Konuyla ilgili gereği ne ise yapacağız. Bu sünnet şöleninde Geyve Grup Sağlık Başkanlığı'ndan personelin görev alıp almadığının araştırılması için Geyve Kaymakamlığı'na talimat verdim. Gelen ilk bilgiler Sağlık Grup Başkanlığı'ndan talep olmadığı yönünde. Kaymakamlık araştırıyor. Ayrıca sünnet şöleni yapan Geyve Belediye Başkanlığı için de inceleme başlattık ve kapsamlı açıklama istedik."

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Olayla ilgili Sağlık Bakanlığı inceleme, Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü ise soruşturma başlattı. Olayın halk sağlığını tehdit edip etmediği, çocukların sıhhi ortamda sünnet ettirilip ettirilmediğini inceleyeceklerini belirten Sakarya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Bektaş, "Olayı incelemek için iki doktor arkadaşımızı görevlendirdik" dedi. Geyve Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Kır ise hem düzenlediği basın toplantısı, hem de yaptığı yazılı açıklamayla kendini savundu. Mehmet Kır kasap dükkânının belediyeye ait olduğu ve burada faaliyet gösteren esnafın bir hafta önce işyerini başka yere naklettiğini öne sürerek, "Sünnet çocuklarının çokluğu nedeniyle bu işyerinin boş olarak bulunması, kasaplıkla ilgili herhangi bir alet ekipman bulunmaması ve içinde seramik, fayans kaplı, hijyen şartlarına uygun işyeri steril hale getirilerek çocukların bir kısmı burada sünnet edilmiştir. Kasap dükkânı değildir, sadece camdan yazılar silinmemiştir" dedi.

GELENEKSEL OLDU
Her yıl fakir, kimsesiz ve yardıma muhtaç vatandaşların çocuklarının sünnet edilmesini geleneksel hale getirdiklerini belirten Kır, 45 çocuğun Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri'nde sünnet ettirildiğini söyledi. Çocukların ailelerinden kendilerine hiçbir şikâyet ya da sağlık sorunu gelmediğini de anlatan Kır, kasap dükkânını kullanan görevliler hakkında ise inceleme başlattığını söyleyerek, hizmetlerinin sabote edildiğini öne sürdü.

Haberin fotoğrafları