kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ZABITALARDAN İÇ ÇAMAŞIRI UYARISI... İstanbul'da mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklığı halkı bunalttı. Kendini plajlara atan vatandaşlardan bazılarına iç çamaşırı uyarısı yapıldı.

'Don mevsimi' açıldı

Serdar CANIPEK - MERKEZ
Bunaltıcı sıcaklardan kurtulmak isteyen İstanbullular, plajlarda denize girebilecek. Belediye talep olursa iç çamaşırıyla denize girilmesini önlemek için uygun şartlarda mayo satmayı düşünüyor..
İstanbul'un Florya Çiroz, Güneş ve Menekşe plajları, Caddebostan 1-2-3 plajları, Küçüksu, Karaburun ve Şile'de Uzunkum, Ağlayan Kaya ile Ayazma plajlarında deniz sezonu başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'un plajlarında, talep olduğu taktirde, estetik olmayan görüntüleri önlemek amacıyla ekonomik yönden uygun mayo satışına da imkan verecek. Yetkililer, ilk etapta mayo satışı ile ilgili herhangi bir proje veya çalışma bulunmadığını, ancak plajlar açıldıktan sonra bu yönde bir gereklilik doğarsa uygulamaya koyabileceklerini belirttiler.

SU İNCELEMESİ
İstanbul'daki tüm yüzme alanları İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenli olarak denetleniyor. Bu çerçevede İl Sağlık Müdürlüğü'nün İstanbul'da yüzme alanı ile ilgili yaptığı çalışmalarda 83 adet yüzme alanı izleme noktası belirlendi. 83 adet yüzme alanından Mayıs ayında deniz suyu örnekleri alınarak incelendi. Yapılan inceleme sonucu "Kötü Kalitede Su" olarak nitelendirilen, yüzmenin insan sağlığı açısından sakıncalı olduğu 100 mililitre suda 10 binin üzerinde koli basili bulunan yerler şöyle; Silivri Marmara Uyumkent Sitesi önü, Silivri Kumluk Mevkii, Silivri Parkköy Sitesi Önü, Selimpaşa Beldesi Duruman Mevkii ve Celaliye Beldesi Belediye Tesisleri Önü.

KURTARMA EKİPLERİ
İstanbul plajlarında bu yaz 132 cankurtaran, 10 kurtarma botu, 7 ambulans hizmet verecek. Ayrıca, Şile ve Karaburun sahillerindeki plajlarda cankurtaranlar jet-ski'lerle de görev yapacak. Vatandaşların can güvenliği için denize emniyet şeridi ve bariyerler yerleştirilecek. Plajlarda görevli personel tek tip özel kıyafet giyecek ve can yelekleri, telsiz, megafon, düdük, can simitleri, torpil simitler, dürbün ve benzeri her türlü malzeme ile donatılacak.