kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Acı çekmesin diye kardeşimi öldürdüm'

Ali BALCI / MERKEZ
Kız kardeşi Hülya ile sevgilisini ailesinin kararıyla öldüren ağabey Okan Taş, "Sadece Ömer'i öldürsem kız kardeşim bunalıma girecek, evden kaçıp kötü yola düşecekti" dedi..
Sevdiğiyle yol ortasında ağabeyi tarafından vurularak hayattan koparılan liseli Hülya'nın ölüm kararını anne ve babasının da aralarında bulunduğu aile meclisinin aldığı ortaya çıktı. Karne alacağı gün ölüme gönderilen Hülya'nın anne, babası, kardeşi, amcası, kuzeni ve dayısı ile tetiği çeken ağabeyi cezaevine gönderildi. Ağabey Okan Taş (19), "Ömer'i öldürürsem kardeşim bunalıma girecek belki de evden kaçarak kötü yollara düşecekti. Kardeşim her gün acı çekeceğine, ben bu acıyı ömrüm boyunca çekerim" diyerek töreye "kardeş sevgisi" kılıfı uydurdu.

AİLE MECLİSİ TOPLANDI
Fatih Kız Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Hülya Taş, Ömer Sarıboğa'ya gönlünü kaptırdı. Ancak iki gencin ailesi bu aşka karşı çıktı. Hülya, haziran ayının ilk haftası sevdiğine kaçtı. Ömer'in ailesi, genç kızı, "Sen evine dön biz gelip seni isteyelim. Telli duvaklı gelin ol" diye ikna ederek geri gönderdi. Aradan geçen zamana rağmen Ömer'in anne babası, Hülya'yı istemeye gitmedi. Ailesinin baskılarından bunalan Hülya, Ömer'i arayarak, bir an önce kendisini istemeye gelmelerini söyledi. Ancak gelen giden olmadı. Bu da Batmanlı Taş ailesini harekete geçirdi. İzmir'den dayı Hüseyin Kapuci çağırıldı. Aile meclisi sevgililer için ölüm kararı aldı.

İKİ TABANCA MUAMMASI
Hülya, liseden mezun olacağı cuma gününden bir gece önce Ömer'e randevu verdi. Ancak kız kardeşini adım adım takip eden ağabey de Hülya'nın peşinden buluşma yerine gitti. Okan Taş, ruhsatsız tabancasıyla Ömer Sarıboğa'yı başından vurdu. Ardından Hülya'yı kurşun yağmuruna tuttu. Ağır yaralanan Hülya, kaldırıldığı hastanede kurtarılmadı. Ağabey ise kaçtı. Öte yandan polis, sevgilileri öldürmek için iki ayrı tabanca kullanıldığını belirledi. Okan Taş, tabancalardan biriyle teslim oldu. Ancak diğer tabancayı kimin kullandığı henüz belli değil.
Haberin fotoğrafları