kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yaralı Filistinlilerin İsrail'e kaçış çilesi

Gazze insani krizin eşiğinde. İsrail, önceki gün açılan ateş sonrası yaralananların Erez geçiş noktasından ülkeye girmesine izin verdi.....
Silahlı grupların ele geçirdiği Gazze'de tam bir insani dram yaşanıyor. Sokakların boşaldığı bölgede kaçmaya çalışanlar Gazze-İsrail arasında sıkışıp kaldı. İsrail çatışmalarda yaralananların sadece Batı Şeria'ya geçişine izin veriyor. Bu nedenle yüzlerce El Fetinli günlerdir Erez geçişinde bekliyor. Sınırda bekleyenler, "Beş gündür geçiş kapısında bekletiliyoruz. Geri dönemeyiz. Tehdit ediliyoruz. Ebu Mazen sesleniyorum. Bizimle ilgilensin. Şimdiye kadar ne yaptılar" diyor.

HERKESE GEÇİŞ İZNİ YOK
İsrail dün, Gazze Şeridi'ndeki Erez geçiş noktasında sıkışan Filistinliler arasında yaralı olanların tahliyesine başladı. İsrailli askeri kaynak, dün sınır geçiş noktasında açılan ateş nedeniyle yaralanan Filistinlilerden bir kısmının tedavi için İsrail topraklarına alınmasına kabul edildiğini, ancak diğerlerinin geçişine henüz izin verilmediğini söyledi.

YARDIM MALZEMESİNE İZİN
Tankların kuşattığı Gazze'de, operasyon endişesi sebebiyle sokaklar bomboş. İsrail ve ABD, Hamas'i izole etmek ve zayıflatmak için mali ve diplomatik ambargoyu sıkılaştırmanın yollarını arıyor. İlk aşamada, yeni Filistin yönetimine verilen vergi gelirlerinin Gazze'ye ulaşması engellenecek. Bu şekilde Hamas'ın memurlara maaş ödeyemez hale gelmesi sağlanacak. İsrail ticari ambargoyu da uygulamaya koydu. Temel ihtiyaçlar ve yardımlar dışında Gazze'ye hiçbir mal sokulamıyor. Öte yandan Filistin lideri Mahmud Abbas'ın silahlı grupları feshetme kararını reddeden Hamas, gerçek hükümetin hâlâ İsmail Haniye başbakanlığında olduğunu açıkladı.
Haberin fotoğrafları