kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Etnik milliyetçilik yapanlara yuh olsun"

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
"Etnik milliyetçilik yapanlara yuh olsun"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de bazı kesimlerin etnik milliyetçilik yaptığını belirterek, "Biz her zaman bunun karşısında olduk, bundan sonrada karşısında olacağız." dedi.

Bingöl'deki mitinginde konuşan Başbakan Erdoğan, "Bizim işimiz silahla, tekme ile olmaz. Bizim işimiz, AK Parti'nin işi halka demokrasiyi getirmektir. Buradan sesleniyorum. Etnik milliyetçilik yapanlara yuh olsun. Dinsel milliyetçilik yapanlara yuh olsun. Biz tek millet, tek bayrak ve tek devlet olduğumuzu bir daha haykırıyoruz. Bu istikamette yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Bingöllülere 3 müjde veren Başbakan Erdoğan, "Kısa süre içerisinde yani 2008'de Bingöl'ümüzü doğalgaza kavuşturacağız. Şu an adım atıldı ihaleler tamamlandı. Bingöl'e hava alanı yapılması konusunda gayretlerimiz devam ediyor. Bingöl'ü bu konuda rahatlatacağız. Bölgesel ayrımcılığı ortadan kaldıran en önemli projelerimizden biri olan duble yol çalışmasına büyük ağırlık vereceğiz." diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bingöl mitinginde olağanüstü güvenlik tedbirleri alındı. Miting başlamadan önce Başbakan Erdoğan, Bingöllülere gül dağıttı. Vatandaşlar da, "Türkiye seninle gurur duyuyor" diye Erdoğan'a karşılık verdi.

Özel harekat timleri yüksek binalarda görev alırken, bir helitopter miting boyunca yukarıda dolaştı.

Aşırı sıcaklardan dolayı miting alanında zaman zaman baygınlık geçirenler oldu. Ambulanstaki sağlık görevlileri rahatsızlanan vatandaşlara müdahale etti.

CHA