kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Borsada "1 milyon dolar" cezası

Yeni Haber
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 2001 krizinde borsada 1 milyon dolar kaybederek batan ve daha sonra hakkında yapay piyasa-fiyat oluşturmaktan 15 kez işlem yasağı getirdiği Mehmet Akdere'ye, yasaklı olmasına karşın yine de işlem yaptığı gerekçesiyle 109.8 bin YTL'lik para cezası verdi.

SPK, Doğan Gazetecilik hisse senedinde 27 Mayıs-9 Haziran 2004 döneminde gerçekleşen fiyat ve miktar hareketlerini inceledi. Kurul inceleme sonucunda, daha önce defalarca işlem yasağı getirdiği Mehmet Akdere'nin yasaklı olmasına karşın işlem yaptığını belirledi.

Kurul, 6 Ekim 2004 tarihinden itibaren 2 yıllık dönem içinde de Mehmet Akdere'nin Faramir International Ltd. ve Smart Management Services Inc.'ye ait hesaplar üzerinden işlem yaptığını saptadı.

Bu çerçevede Kurul, son işlemin 2006 yılında yapıldığını göz önünde bulundurarak 109.8 bin YTL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verdi. Bu tutar 2006 yılı için belirlenen üst sınırın iki katına denk geliyor.

İşlem yasaklısı Mehmet Akdere'ye Faramir hesabını kullandırarak işlem yapmasına yardım eden Faramir'in temsilcisi Aykut Daylan'a da, 10 bin YTL'lik idari para cezası verdi.

(ANKA)