kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Baykal: Erdoğan Barzani'nin tezinin sözcüsü

Yeni Haber
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "kendisinin karakter sorunu var" sözlerine partisinin milletvekilleri adayları tanıtım programında cevap verdi.

Baykal, Başbakan Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin milli tezlerini bir kenara bırakarak Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi lideri Mesut Barzani'nin tezinin sözcüsü haline geldiğini iddia etti.

"Sen, önce sözlerimize cevap ver. Açtığımız konuya cevap veremiyorsun" diye Başbakan Erdoğan'a seslenen Baykal, Erdoğan'ın kendisine "karakter sorunu" olduğuna yönelik suçlamalarına cevap vermeyi yanlış bulduğunu belirtti. Baykal, bu konuda söz söylemesi gereken en son kişinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu savundu. Baykal, Başbakan Erdoğan'ın karakter sorununu en iyi Erdoğan'ın Başdanışmanı Cüneyt Zapsu'nun Amerika'da ifade ettiğini ileri sürdü.

CHP lideri Baykal, Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "Sen, önce kimin ağzıyla konuşuyorsun onu söyle" dedi. Kendisinin ve partisinin, Sivas Kongresi ve Erzurum Kongresi'ni düzenleyenler ile bu vatan için şehit olanlarla aynı ağızdan konuştuğunu kaydeden Baykal, Başbakan Erdoğan'ın da Barzani'nin, Yasin El Kadı'nın ve Hikmetyar'ın ağzıyla konuştuğunu iddia etti.

Baykal, Başbakan Erdoğan ve iktidarın terörle mücadelede yanlış sinyaller vererek yanlışlar yaptığını, en büyük yanlışın da eve dönüş yasası ile yapıldığını savundu. Baykal, Eve Dönüş Yasası olarak adlandırılan yasanın "Dağa Dönüş Yasası" haline dönüştüğünü ileri sürdü.

Terörle mücadelede Başbakan'ın söylemlerinde de bilgi eksikliği içinde olduğunu anlatan Baykal, Başbakan Erdoğan'ın terör mensuplarının sayısı ve nerede olduğuna dair verdiği rakamların tersinin ortaya çıktığını ifade etti.

Başbakan Erdoğan'ın Barzani'nin ağzıyla konuştuğunu ve bunun en büyük teyidinin de Başbakan Erdoğan'ın "Kendi içimizdeki teröristleri hallettik mi ki sınır ötesindeki teröristleri halledelim" sözlerinin ardından Kuzey Irak'taki bölgesel yönetimin Başbakanı Neçirvan Barzani'nin Başbakan Erdoğan'ı doğrular yönde açıklama yapmasını gösterdi. Baykal, Başbakan Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin milli tezlerini bir kenara bırakarak Barzani'nin tezinin sözcüsü haline gelmekle suçladı.

CHA