kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bahçeli: Dışarda düşman aramaya gerek yok

Yeni Haber
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Dışarda düşman aramaya gerek yoktur. Çünkü AKP zihniyeti Türk Milleti ve devleti için başlı başına bir tehdittir'' dedi.

Bahçeli, Manisa Sultan Meydanı'nda partisince düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, 18 Kasım 2002'den 16 Haziran 2007'ye kadar 4 yıl 6 ay 27 gün, bir başka ifade ile 1670 gün geçtiğini belirterek, bugünden itibaren 22 Temmuza 36 gün kaldığını kaydetti. Bu 36 günün ''millet için çok büyük önem arz ettiğini'' anlatan Bahçeli, ''22 Temmuz, 1670 günden bu yana ülkeyi yöneten ülkeyi felakete ve bataklığa sürükleyen AKP hükümetinden kurtuluşun günü olacaktır'' dedi.

Hiçbir iktidara nasıp olmayan bir çoğunlukla ülkeyi yöneten AK Parti iktidarının, ''milli-manevi değerler ile devletin kuruluş ilkelerini siyasi çatışma haline getirdiğini'' öne süren Bahçeli, ''Bu dönemde millet arasında cepheleşme başladı. Etnik temelde bölünme acımasızca tahrik ediliyor. AKP bundan siyasi çıkar sağlamaya çalışıyor. Türk Milletini Müslüman-laik, inançlı-inançsız kamplarına, dindar-dindar olmayan kamplarına bölerek siyasi rant sağlamaya çalışıyorlar'' şeklinde konuştu.

''DÜŞMANI DIŞARIDA ARAMAYA GEREK YOKTUR''

''AKP inanç hortumculuğu yapmaktadır'' diyen Bahçeli, şöyle devam etti: ''Başörtüsü sorunu, imam hatipliler ve kuran kursları konusundaki tutumu bunun en önemli örneği olmuştur. Milli görüş gömleğini çıkardıklarını söylüyorlar. Evet, çıkardılar ama bunlar önünde ABD arkasında AB yazan tişört giymiştir. AKP bu oyunu cumhurbaşkanlığı seçimi de ortaya koymuştur. Cumhurbaşkanını seçemeyen AKP, gider ayak 'size başvuruyorum' diyerek cumhurbaşkanını halkın seçmesini istiyor. Kendisini mağdur göstererek milleti kandırmaya çalışıyor. Bu partinin adı 'adalet ve kalkınma' değil aslında 'aldatma ve kandırma Partisi'dir. AKP merhamet dilenciliği yaparak Türk milletini kandırmaya çalışıyor.'' Türkiye'nin ''bu gerilim denklemini'' aşmak zorunda olduğunu dile getiren Bahçeli, Türkiye'nin kamplaşmaya değil birlikteliğe, cepheleşmeye değil ortak akla ihtiyacı olduğunu söyledi. Bahçeli, partisinin ''Türkiye'nin milli ve manevi değerlerinin koruyucusu'' olduğunu kaydetti. Toplumsal kucaklaşma dönemini başlatmaya kararlı olduklarını anlatan Bahçeli, demokratik milli ve manevi değerleri çatışma alanı olmaktan çıkaracaklarını dile getirdi. Türkiye'nin bugün birçok sosyo ekonomik sorunun yanında bölücü ve yıkıcı terörle de boğuştuğuna anlatan Bahçeli, ''Türkiye'yi bu noktaya Başbakan Erdoğan ve çevresindekilerin gelişmeler karşısındaki sergilediği bakış, zihniyet ve gaflet getirmiştir'' dedi. Bahçeli, şunları kaydetti: ''AKP hükümetinin siyasi hesapları biten terörü yeniden hortlatmış ve bölücü hevesleri artırmıştır. Kimse hayal peşinde koşmasın, bunların yanlışlarından güç almasın, yanlış hesap yapmasın. Bu vatan sokakta bulunmadı, sahipsiz değildir. Dışarda düşman aramaya gerek yoktur. Çünkü AKP zihniyeti Türk Milleti ve devleti için başlı başına bir tehdittir.''

''PKK'NIN KÖKÜNÜN KAZINMASI...''

Partisinin ülkede yaşanan tüm olumsuzların karşısında tek başına duracağı görüşünü dile getiren Bahçeli, ''MHP 23 Temmuz'da sizlerin teveccühü ile mecliste olacaktır ve PKK'nın kökünün kazınması bizlere nasip olacak. Kameralar gelsinler, hepinizi tespit etsinler. Hiçbir siyasetçi, hiçbir parti genel başkanı, hiçbir başbakan milletin birliği, milletin dirliği bütünlüğü için şehit veren bir hareketi, 'şehitleri istismar eden terbiyesizler' olarak nitelendiremez'' dedi. Türk Milleti'nin son sözünü 29 Ekim 1923'te Atatürk ile dünyaya söylediğini anlatan Bahçeli, ''Kimler hangi oyunu tertip ederse etsin, hangi siyasetin içine girerse girsin bir kere daha ilan ediyorum ki, Türkiye Cumhuriyeti tektir ve üniter bir devlettir'' diye konuştu. Bahçeli, ne verilecek toprak ne verilecek il ne de yeniden çizilecek bir harita olmadığını ifade ederek, ''Ne de vazgeçilecek bir insanımız yoktur'' dedi. Hükümetin sosyo-ekonomik politikalarını eleştiren Bahçeli, ''AKP hükümeti ile geçen yıllarının Türk tarihine kaybolan yıllar olarak geçti'' görüşünü dile getirdi. Seçim yaklaştıkça AK Parti'yi ''korku dağlarının sardığını'' öne süren Bahçeli, ''Bu hesap verme korkusudur. Erdoğan'ın uykuları bunun için kaçıyor. Korkunun ecele faydası yok. Bu dönemde siyasi hesaplar milli menfaatlere tercih edilmiştir'' şeklinde konuştu.

''ORDU IRAK'A GİRECEK...''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''davul zurna ile operasyon yapılmaz'' dediğini anlatan Bahçeli, ''Ancak sen operasyon yapılmayacağını davul zurna ve medya yandaşlarınla her gün söylüyorsun. Teröristin gönlüne su serptin. PKK, Barzani, Talabani, peşmerge herkes seni destekliyor ve sana duacı. Senin iktidarının devamını bekliyorlar'' iddiasında bulundu. ''Ordu Irak'a girecek artık hazırlıklar tamam olmalıdır'' diyen Bahçeli, ''Başbakan Erdoğan'ın bu mücadeleyi sahip olduğu zihniyetle zaten başından kaybettiğini'' öne sürdü. Bahçeli, ''Bunların tükenişinin ilanı, şehit cenazelerini takibe alma kararıyla başladı'' dedi. Bahçeli, Manisa halkının şehit Yarbay Melih Gülova'ya son görevini muhteşem bir şekilde yaptığını belirterek, şunları söyledi: ''Bunca şahadete göz yumduğunu göre Irak'a operasyon yamamaya söz mü verdin? Başbakana soruyorum: Irak'a müdahale etmeyeceğine dair söz mü verdin? Senin anlayışına göre şehide kelle, ailesine ve ona inananlara kelepçe, katile sayın askere mayın... Onun için 22 Temmuz AKP'den kurtuluş günü olmalıdır.''

MİTİNGDEN NOTLAR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, miting alanına gelişinde kurban kesilerek karşılandı. Alandaki bir çok vatandaşın üzerinde üç hilal, bozkurt bulunan tişört giydikleri görüldü. Vatandaşlar mitingde, ''Sünnet parasıyla mı kazandın Panama gemisini'', ''Şehitler burada, çürük raporu alan nerede? ABD'de'', ''Terbiyesizler bu ülkeye sahip çıkmayanlardır'' yazılı dövizler taşıdılar. Mitingde sık sık ''Devlet geliyor'' şarkısı çalındı. Bahçeli, kürsüye mehteran takımı eşliğinde çıktı. Devlet Bahçeli'nin konuşması sık sık ''Kahrolsun PKK'', ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'', ''60. Hükümet milliyetçi hareket sloganları'' ile kesildi.