kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan: Gelin burda konuşun

Yeni Haber
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Cami avlularını seçim alanlarına çevirmek isteyenler gelsinler o işleri bu meydanlarda yapsınlar'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Muş'ta Belediye Meydanında partisince düzenlenen mitingde halka hitap etti. Erdoğan, konuşmasında, AK Parti iktidarının 4,5 yıllık hizmet süresini, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yaşananları ve son dönemdeki terör olaylarının değerlendirdi. Vatandaşın, 22 Temmuzda yapılacak milletvekili seçimlerinde sandıkta gereken demokratik cevabı vereceğini belirten Erdoğan, ''İnanıyorum ki, 22 Temmuzda Muşlular da demokrasi, üretim ve hizmet diyecekler. Bu kararı verdiğinizi biliyorum. Muş'u bir şantiyeye çevirdik ve yapacak daha çok işimiz var'' dedi.

Başbakan Erdoğan, bazı partilerin genel başkanlarının doğu ve güneydoğu için 'ne yapılmış ki?' diye sorduklarını belirterek, ''Buraya gelmediler ki ne yapıldığını bilsinler'' diye konuştu. Başbakan olarak Muş'a beşinci kez geldiğini anlatan Erdoğan, şunları kaydetti: ''Biz, geliriz, işlerimizi yerinde takip ederiz. İş bileninin kılıç kuşananındır. Dedik ki, 'koğuş tipi hastane yok.' Yeni projelerle artık 1-2 kişilik hastane odaları var. Muş'ta 3 yıldızlı bir oteli aldık kadın doğum hastanesine çevirdik. Vatandaşımıza layık olanı yapıyoruz. Bir diğer adım ise ulaşım.

Muş'ta Alparslan Hidroelektrik Santrali'nin inşasının yüzde 98'i bitti. Karasu Islah Projesi ise devam ediyor. Biz 3 Kasımda konuştuğumuzda ne demiştik: 'Geliyoruz. Yavrularımızın kitap sıkıntısı olmayacak.' Yavrularımız şimdi kitaplarını sıralarının üzerinde görmüyor mu? Bu yıl liselerin de kitaplarını verdik. Denilebilir ki 'Sayın Başbakan parayı nereden buluyor?' Eskiden hortumcuya giden paralar şimdi halka gidiyor.''Erdoğan, 5 yıl içinde eğitim, sağlık, adalet, tarım ve enerjide önemli işler yaptıklarını ifade ederek, Muş'a 5 yılda bin 500 derslik kazandırdıklarını belirtti. ''Muş'un 50 yıllık hayali olan Alparslan Üniversitesi'ni de açtıklarını'' anlatan Erdoğan, çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini dile getirdi.

''BUNLAR MODERN HIRSIZLARDI''

''Biz, 'devletin malı deniz yemeyen domuz' mantığıyla hareket eden bir iktidar değiliz'' diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: ''Türkiye'nin 181 milyar dolar geliri varken biz 4 yılda buna 219 milyar dolar daha koyduk, 400 milyar dolar oldu. Bizden önce neden yapılmıyordu? Çünkü hortumculara gidiyordu. Biz göreve geldiğimizde devletin borçlanması yüzde 62.5 idi. Şimdi yüzde 18'e düştü. Nereden nereye... Biz göreve geldiğimizde şu 'bir' rakamı var ya 'bir'. Rakamın akşam yatıyorduk, sabah kalkıyorduk yanına bir sıfır konuyordu. Bunlar modern hırsızlardı.

Biz ne yaptık? 6 sıfır attık. Enflasyon patladı mı? Hayır. Çatladı, çatladı, çatladı... İşte bu benim vatandaşımın cebindeki parasının değerinin artmasıdır.'' Erdoğan, ihracatın 79 senede 36 milyar dolar olduğunu belirterek, bunun üzerine 4,5 senede 36 milyar dolar daha koyduklarını ifade etti. Annelere de seslenen Erdoğan, ''Anneler, 4,5 sene önce mutfağınıza asgari ücretle kaç ekmek, kaç yumurta ve kaç litre süt alıyordunuz? Bugün kaç ekmek, kaç yumurta, kaç litre süt alıyorsunuz diye bir düşünün. Eğer geriye dönüş varsa AK Parti'ye oy vermeyin. Ama ileri gidiş varsa bu yollarda beraber yürüyeceğiz'' dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SÜRECİ

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde, Turgut Özal, Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer'in bu göreve geldikleri şartlara göre seçim yapmaya çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi: ''Biz bir cumhurbaşkanlığı seçimi yaptık. Sayın Özal, Demirel ve Sezer neye göre seçildiyse, onu yapıyorduk. Dediler ki 'olmaz'. Bunu şimdilik başardılar. Dedik 'Millete gidelim.' Dediler 'Hayır.' Niye? Çünkü milletten alacakları cevabı biliyorlar. Bu CHP'nin içindeki cumhuriyete aldanmayın. Çünkü bunlar cumhura saygı göstermiyorlar ki cumhuriyete de sahip çıksınlar. Halk kelimesine de aldanmayın. Çünkü bunlar halktan da kaçıyorlar. Eğer 'egemenlik kayıtsız şartsız milletin' diyorsak, millet burada. 22 Temmuzda gereğini yapalım. İnşallah Muş'ta 4-0 netice alalım.''

TERÖR OLAYLARI

Başbakan Erdoğan, ''bir şehidin kanını 550 milletvekiline değişmeyeceğini'' ifade ederek, şunları söyledi: ''Cami avlularını seçim alanlarına çevirmek isteyenler gelsinler o işleri bu meydanlarda yapsınlar. Cenazeler bizim dayanışma yerlerimizdir. Biz biriz, beraberiz, bütünüz... Aramıza nifak tohumu ekmek isteyenlerin yeri olamaz. Son zamanlarda meydana gelen bölücü terör olayları bizi çok üzüyor. Askerimiz, polisimiz ve köy korucumuz bizim canımız ciğerimizdir. Bunların cami avlularında bir siyasi istismar aracı olarak kullananları üzüntü ile izliyoruz.'' Erdoğan'ın konuşması, zaman zaman ''Vur vur inlesin, Deniz Baykal dinlesin'' sloganlarıyla kesildi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ''Onlar borçlandı, biz ödüyoruz'' dedi. Erdoğan, Muş'ta partisinin mitingde yaptığı konuşmanın son bölümünde kendilerinden önceki iktidarlar döneminde IMF'ye yapılan borçlanmalara değinerek, şunları kaydetti: ''Tüm partiler IMF'ye saldırırlar, hani bize de 'IMF'ci' derler ya... Ama hepsi de IMF ile masaya oturdular. Bizden önce hepsi. CHP'si de, MHP'si de Doğru Yolu da, ANAP'ı da... Hepsi IMF ile konuştu. Aynı zamanda da önceki koalisyon döneminde DSP'nin MHP'nin ANAP'ın altında imzası olan IMF'den borç paketleri var. Biz IMF'ye 23 milyar dolar olan borçla iktidara geldik. Bugün IMF'ye olan borç 8.7 milyar dolara düştü. Onlar borçlandı, biz ödüyoruz.

Şimdi Merkez Bankamızın kasasında 66 milyar dolar var. Bu nasıl böyle oldu? Çünkü onların el sürdüğü yerde bereket olmaz. Şimdi hepsi birbirinin değirmenine AK Parti'nin önünü kesmek için su taşıyor. Milletin önünü kesemezsiniz.'' Erdoğan, Ziraat Bankası'ndan 2002 sonunda çiftçiye 220 milyon YTL kredi dağıtıldığını belirerek, kendilerinin 3,5 milyar YTL kredi dağıttıklarını ifade etti. Başbakan Erdoğan, yine 2002 sonunda Halkbankası'ndan esnafa 153 milyon YTL kredi verildiğini ifade ederek ''Biz 2 katrilyon kredi verdik. Türkiye büyük bir sıçramayı gerçekleştirdi'' diye konuştu.

SAĞLIKTA ATILAN ADIMLAR

Başbakan Erdoğan, iktidarları süresince sağlıkta atılan adımlara değinerek, şunları kaydetti:''Dedik ki 'Hastaneleri birleştireceğiz.' CHP ne dedi? Dediler 'olmaz.' Biz dedik 'olacak.' SSK hastaneleri ile devlet hastaneleri birleşti mi? Birleşti. Hani olmazdı? Bak oldu. Dün itibarıyla artık benim Emekli Sandığı mensuplarım, SSK'lılar ve BAĞ-KUR'lu vatandaşlarım tüm hastanelerden istifade ediyor. İsçi kardeşim, sen SSK'ya gittiğinde ilacını rahat alabiliyor muydun? Alamıyordun. Bir iki ilacı bulup üçüncüyü bulamıyordun. Ben bunları buradan konuşmuyorum. Çünkü ben damdan düştüm. Çünkü ben de SSK'lıydım. Ben de bu çileyi çekerek geldim. Kuyrukların ne olduğunu biliyorum. Gelir gelmez bunu da kaldırdık.'' Erdoğan, ''Toplam 35 günümüz var, 35 gün durmak yok. Koşacağız, çalışacağız. Sloganımız 'durmak yok, yola devam'' şeklinde konuştu.

''ONLARIN RÜYASINDA GÖREMEYECEĞİNİ...''

Mitingde, Başbakan Erdoğan'dan önce mikrofona gelen Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, ''Sizden aldığımız yetki ve güçle 4,5 yıl koşturduk, Türkiye'nin çözülmez denilen sorunlarını çözdük'' diye konuştu. Gül, konuşmasına başlarken, alanda bulunanlar uzun süre ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' şeklinde slogan attı. Gül ise ''Biz sizlerle gurur duyuyoruz'' karşılığını verdi. ''Bazılar lafla uğraşırken biz gece gündüz çalıştık'' diyen Gül, şöyle devam etti: ''İcraatlarımız o kadar çok ki, birini unutsan diğeri hatırlanıyor. 4,5 sene çalıştık. Onların rüyasında göremeyeceğini biz yaptık. Sizden aldığımız yetki ve güçle 4,5 yıl koşturduk Türkiye'nin çözülmez denilen sorunlarını çözdük.'' Gül, gece gündüz seferber olmuş çalışırken Cumhurbaşkanlığı seçiminin geldiğini belirterek, şunları söyledi: ''Daha önce Cumhurbaşkanlarımız Turgut Özal, Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer'in nasıl seçildikleri belli. Onlar Anayasanın hangi maddesine göre seçildiyse ona göre seçim yapıldı. Biz bunlara daha çok tepki gösterirdik. Biz çocuğun annesi gibi davrandık. Bizim yerimizde eski siyasetçiler olsaydı neler yaparlardı neler. Baktık ki olmuyor, dedik ki 'halka gidelim.' Niçin milletten korkuluyor? Eninde sonunda sizin huzurunuza gelecekler. Ve size ''Cumhurbaşkanını halk seçsin mi?'' diyecekler. Siz ne diyeceksiniz onlara?'' Abdullah Gül, alandakilerin ''Evet'' karşılığını vermesi üzerine, ''Biz Türkiye'yi bu bulanıklıklardan ve karanlıklardan çıkarmak istiyoruz. Siz kararın millete ait olduğunu 22 Temmuzda hatırlatacaksınız. AK Parti Türkiye'nin geleceğidir. AK Parti tüm Türkiye'nin partisidir. Siz yola devam derseniz, biz de yol devam edeceğiz'' diye konuştu.

MİTİNGDEN NOTLAR


Mitinge, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Zafer Çağlayan da katıldı. Başbakan Erdoğan'dan önce konuşan AK Parti Muş Milletvekilleri Seracettin Karayağız ve Medeni Yılmaz'a alanda bulananlardan tepki gösterenler oldu. Abdullah Gül'ün konuşmasında, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in adını söylediği sırada, mitinge katılanlardan bazılarının ''Yuh'' demesi üzerine, Gül, ''Hayır yapmayın lütfen. Bize bu yakışmaz'' diye onları uyardı. Başbakan Erdoğan, mitingden sonra Muş Valiliğini de ziyaret etti.