kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan: Hayırlı olsun

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in anayasa değişikliği paketini referanduma götürme kararını ''hayırlı olsun'' sözleriyle değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan, Siirt'te ilk olarak Hacı Abdülhakim Sancak Çarşı Camisi'nde cuma namazı kıldı.

Daha sonra Siirt Valiliğini ziyaret eden Erdoğan, Vali Avni Mutlu'dan şehrin sorunları hakkında bilgi aldı. Başbakan Erdoğan, yöresel büryan kebabı ve perde pilavından oluşan öğle yemeğinin ardından valilikten ayrıldı.

Valilikten çıkışında, Cumhurbaşkanı Sezer'in anayasa değişikliği paketini referanduma götürme kararının hatırlatılması üzerine, Erdoğan, ''Hayırlı olsun'' karşılığını verdi.

Bu arada, Siirt Fenerbahçe Spor Okulu'ndan bir grup sporcu Başbakan Erdoğan'dan tesis istediler.

Başbakan Erdoğan'a Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile AK Parti milletvekili adayı Ertuğrul Günay da eşlik etti.

Bu arada AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, Anayasa değişikliğine ilişkin kanun konusunda Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in ''referanduma götürme'' kararı verdiğini anımsatarak, 'Cumhurbaşkanı, referandum kanununu bekletmeden onaylayıp, milletimizi iki kez yormamak için, iki sandığı bir arada bu seçimlerde buluşturmalıdır'' dedi.

Kapusuz, Cumhurbaşkanı Sezer'in, Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi ve seçimlerin 4 yılda bir yapılmasını da öngören anayasa değişikliği paketine ilişkin kanunu halkoyuna sunulmak üzere Başbakanlığa göndermesi ve Anayasa Mahkemesi'nde dava açacağını söylemesini değerlendirdi.

''Anayasa paketinin maalesef referanduma götürüldüğünü'' ifade eden Kapusuz, şunları söyledi:

''Sayın cumhurbaşkanına yeni bir görev ve sorumluluk daha düşmektedir. Bu da referandum kanununu bekletmeden onaylayıp, milletimizi iki kez yormamak üzere, iki sandığı bir arada bu seçimlerde buluşturma görevidir.İnanıyorum ki cumhurbaşkanının o yasayı onaylaması halinde Yüksek Seçim Kurulu, bu yasanın gereği olarak cumhurbaşkanın iradesi ve tercihi olan referandum konusunu bu seçimlerde uygulayacak ve bu seçimler de halkımızın nihai kararıyla sonuçlanacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ve bu paketin memleketimiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.''

(AA)