kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tüzmen, Gaziantepli işadamlarıyla vedalaştı

Yeni Haber
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ''Gaziantep, önümüzdeki dönemde Mersin'den dünyaya açılacak, bütün dünya ticaretinden daha fazla pay almaya çalışacak. Bunun için elimizden gelen gayreti göstereceğiz'' dedi.

Seçimlerde Mersin'den AK Parti milletvekili adayı gösterilen Kürşad Tüzmen, önceki dönemde milletvekili seçildiği Gaziantep'teki veda ziyaretleri kapsamında Gaziantep Ticaret Odası'nı (GTO) ziyaret etti. AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ökkeş Eruslu ve Gaziantep milletvekili adayları ile birlikte GTO'yu ziyaret eden Kürşad Tüzmen, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, GTO Meclis Başkanı Zeki Yağcı ve yönetim kurulu üyelerinden helallik diledi.

Tüzmen, ziyarette yaptığı konuşmada, ''Buradaki beraberliğimiz vedalaşma değil helalleşme. Önümüzdeki dönemde yine ben Gaziantep'in milletvekili ve bakanı olarak çalışmalarıma devam edeceğim'' diye konuştu. Tüzmen, Gaziantep'te bulunduğu süre içinde kentin ekonomisinin birkaç katı büyüdüğüne işaret ederek, şunları söyledi: ''Bunda GTO ve iş dünyasının katkıları çok büyük. Beraber gerçekleştirdiğimiz işler arasında böylesine bir rekor sağlayıp devam etmek ayrı bir mutluluk veriyor. Biz sizinle, yapılamaz denilen çok şeyi yaptık. Ticaret hacmini 500 milyon dolardan 3 milyar dolara getirmiş insanlarız. Ben, Gaziantep'in dünyaya açılması için Mersin ile beraber çok önemli bir sinerji yaratmamız gerektiğine inanıyorum. Gaziantep, önümüzdeki dönemde Mersin'den dünyaya açılacak, bütün dünya ticaretinden daha fazla pay almaya çalışacak. Bunun için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.'' Gaziantep'in marka bir kent olduğunu vurgulayan Tüzmen, ''Gaziantep'in bütün ticaret erbabına saygılarımı sunuyorum. Hakkınızı helal edin'' dedi.

''GÖNLÜMÜZ HEP KENDİSİYLE OLACAK''

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan da konuşmasında, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'i GTO çatısı altında görmekten duydukları mutluluğu dile getirerek, ''Kendisini Gaziantep'ten en son 2. Uluslararası Irak Fuarı'nın son gününde Gaziantep Milletvekili olarak uğurlamıştık. Tekrar gelişlerinde Mersin milletvekili adayı olarak geldiler'' dedi. Ülkenin her tarafının ve her karış toprağının kutsal olduğunu ifade eden Aslan, ''Devlet Bakanı Tüzmen'in, ülkenin neresinde olursa olsun, bu millete hizmet için elinden gelen gayreti göstereceğine hiç şüphemiz yok'' diye konuştu.

Aslan, Tüzmen'in, göreve geldiği ilk günden itibaren ülkenin ve Gaziantep'in dış ticaretini ve ihracatını artırma yönünde önemli çalışmalar yaptığını belirterek, Gaziantep'te düzenlenen birçok etkinliğin de mimarının Tüzmen olduğunu vurguladı. Aslan, şöyle konuştu: ''Kendisine Gaziantep'e ve ülkemize yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum. Umuyoruz ki kendileri, Gaziantep'in gelişimine gereken desteği vermeye bundan sonra da devam edecekler. Gaziantep Milletvekili olmasından duyduğumuz gururu da bir kez daha ifade ediyoruz. Gelecek siyasi yaşamında ve Mersin'deki çalışmalarında kendilerine başarılar diliyoruz. Tabii ki üzgünüz. Gönlümüz hep kendisiyle birlikte olacak.'' Ziyaretin anısına Aslan ve GTO Meclis Başkanı Yağcı tarafından Tüzmen'e plaket ve hediye sunuldu.