kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan Siirt'te moral buldu

Yeni Haber
Seçim kampanyasına Siirt'ten start veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, coşkulu bir katılımın olduğu Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti hükümetinin icraatlarını anlattı.

Hükümetin ekonomi alanında yaptığı yenilikleri anlatan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Bizden önce 21 banka hortumlandı, fona devredildi. Battı denilen Halk Bankası, Vakıf Bankası, Ziraat Bankası şimdi kar ediyor. Bunun adı, AK Parti iktidarının farkıdır. Enflasyon tek haneli rakamlara düştü. Önüne gelen IMF diyor. Göreve geldiğimizde IMF'ye borç 23.5 milyar dolar. Şimdiki borcumuz 9 milyar dolar. IMF'ye borcu kimler yaptı? Tabii ki ANAP, DYP, CHP, MHP yaptı. Şimdi IMF'ye borcumuz 8 milyar dolara düştü. Göreve geldiğimizde Merkez Bankası'nda 26 milyar dolar vardı; şimdi 65 milyar dolar var."

"Biz Muş'u, Hakkari'yi, Diyarbakır'ı, Ardahan'ı Türkiye olarak görüyoruz; ayrım yok" diyen Başbakan Erdoğan, "Siirt'e havaalanı yaptık, şimdi pisti uzatacağız. Böylece Siirt'e sadece küçük uçaklar değil; her türlü uçak inebilecek. Siirt ve Batman en kısa zamanda doğalgaza kavuşacak. Ilısu Barajı, 43 yıllık hayaldi şimdi gerçek oluyor. Hasankeyf, su altında kalacak diyorlar; yalan. Oradaki tüm eserler tek tek numaralıdır. O eserleri aynen alıp uygun yere taşıyoruz ve yeni bir Hasankeyf inşa ediyoruz. Hasankeyf, artık Ilısu Barajı'nı seyredecek. Ilısu Barajı ile buralar yeniden hayat bulacak. Siirt'te 600 konutumuz bitmek üzere. 700-800 öğretmenimiz de bizden bir talepte bulundu; onlarla da Ankara'da görüşeceğiz ve konut yapacağız. Temennimiz yiğit nasıl düştüğü yerden kalkarsa, Siirtspor'un da düştüğü gibi çıkması" dedi.
Başbakan'ın konuşması sırasında kalabalık, "kıskananlar çatlasın, kıskananlar çatlasın" sloganlarına karşılık Erdoğan, "Çatlamasınlar, onlara da ihtiyacımız var" yanıtını verdi.

Coşkulu kalabalığın "Vur vur inlesin Deniz Baykal dinlesin" sloganlarına Başbakan Erdoğan, "Vurmak yok. Onun da vurulacak hali kalmadı ki. Gerek yok. Siz onlara gereken cevabı sandıkta verin" şeklinde karşılık verdi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşma yaptığı Cumhuriyet Meydanı'nı çevreleyen binaların üzerine keskin nişancı Özel Harekat Timleri yerleştirilidi. Ayrıca Skorsky Helikopteri alanın üzerinde turlar attı.

Cumhuriyet Meydanı çevresine de "23. dönemde muhalefet partilerinden TBMM'ye milletvekili gönderemeyeceğimiz için özür dileriz", "Asla yalnız yürümeyeceksiniz", "İstikrarın adresi AK Parti" ve Dün 367 ile durduranlar, yarın 467 ile ne yapacaklar", asılan pankartlar, Başbakan Erdoğan'a moral verdi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda AK Parti Siirt milletvekili adaylarını halka tanıttı ve "Evelallah üçte üç yapacaksınız. Biliniz ki ben sizin dördüncü milletvekilinizim. Şimdiden hayırlı olsun" dedi.

CHA