kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Müfettiş millettir o hesaba çeker

ANKARA
Başbakan Erdoğan, "Muhasebeye çekilmeden kendinizi muhasebeye çekin" diyerek şöyle konuştu: "Hesabı soran asıl müfettiş millettir. Millet de vakti saati gelince hesaba çeker. Ya sandığa gömer ya da 'yola devam' der" ..
Başbakan Tayyip Erdoğan "Hesabı soran asıl müfettiş millettir. Millet de vakti saati geldiğinde hesaba çeker. Ya sandığa gömer ya 'yola devam' der, veyahut da 'sen biraz istirahat et' der" ifadelerini kullandı. Başbakan Erdoğan, İMEDYA tarafından, "2006'nın En Başarılı Lideri" seçildi. Türkiye'nin çok daha müreffeh yarınlara azim ve kararlılıkla yürüdüğü bir dönemde bulunduğunu, buna karşılık, elde edilen kazanımları korumanın çok daha değerli hale geldiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"NEREDEN NEREYE" BAŞLIĞI
"Benim bir başlığım var, 'Nereden nereye' diye. Muhasebeye çekilmeden kendinizi muhasebeye çekin. Bir gün muhakkak hepimiz hesaba çekileceğiz. Eğer ticari hayatla meşgulseniz, bakarsınız ansızın maliyenin müfettişleri basıverir, sizi hesaba çekiverir. Eğer hazırsanız, işi kurtarırsınız ama hazır değilseniz, altında ezilir kalırsınız. Siyaset de böyle. Eğer hazırsanız, bunun hesabını soran asıl müfettiş millettir. Millet de vakti saati geldiğinde hesaba çeker. Hesabı da en güzel şekliyle sorar. Ya sandığa gömer ya 'yola devam' der, veyahut 'sen biraz istirahat et' der."

BAYKAL'IN KARAKTERİNİN GEREĞİ
Erdoğan dün AK Parti genel merkezine gelişinde de gazetecilerin sorunlarını yanıtladı. Erdoğan, CHP lideri Baykal'ın "Barzani ağzıyla konuşuyor" sözlerinin hatırlatılması üzerine, Bahçeli'yi de suçlayarak "Bu tür ifadeler Baykal'ın karakterinin gereğidir. Sayın Baykal karakterinin gereğini yerine getiriyor. Benim milletin ağzından başka bir dil kullanmam mümkün değildir" dedi.

AYNI AĞIZLA KONUŞUYORLAR
Başbakan şöyle devam etti: "Baykal'ın kimlerin ağzıyla konuştuğunu milletimiz çok iyi bilir. Baykal ve Bahçeli aynı ağzı kullanıyor. Biri bir diğerinin değirmenine su taşıyor. 22 Temmuz'da kimin kimin değirmenine su taşıdığını, bunun cevabını milletim sandıkta verecektir. İki ağız da aynı. Dikkat ederseniz adeta paslaşan tablo ortaya çıkmaktadır."