kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Türban hakkına da bikini hakkına da inanıyorum"

Yeni Haber
USA Today gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Danışmanı Egemen Bağış’ın "Bir kadının başörtüsü takma hakkına, bir kadının mini etek ya da bikini giyme hakkına inandığım kadar inanıyorum" dediğini yazdı...
USA Today gazetesi Türkiye'de 22 Temmuz'da yapılacak seçimlerin gerek Avrupa gerekse Asya için önemli etkileri olacağını yazdı. Haberde uzmanların, seçimler için "Bu Türk tarihinde belirleyici bir an" dediği kaydedildi.

Türkiye'de genel seçimler yaklaşırken, yabancı basının Türkiye'ye olan ilgisi de her geçen gün artıyor. Son olarak USA Today gazetesi, Türkiye'deki izlenimlerini ve seçimlerin Washington'dan nasıl göründüğünü değerlendiren bir haber yayınladı.

"TÜRBAN SEMBOL OLDU"

Türkiye'deki pek çok insan için ülkenin geleceği ile ilgili mücadelenin bir tek sembole indirildiği, bunun da türban olduğu değerlendirmesi yapılan haberde laiklerin, günlük hayatlarının değişmesinden endişeli olduğu ifade edildi.

Temmuz ayında yapılacak seçimlerin bu konuda belirleyici olabileceği kaydedilen haberde, ABD'nin "anahtar öneme sahip müttefiki" Türkiye'nin, Müslüman dünyasında din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasının "en sert örneklerini" gösteren bir ülke olarak mı devam edeceği yoksa İslam'ın hükümet ve toplumda daha baskın bir rol mü oynayacağının şekilleneceği değerlendirmesi yapıldı.

"SEÇİMLER TÜRKLER İÇİN BİR REFERANDUM"

Gazeteye konuşan ve Londra'da bir dış politika düşünce kuruluşu olan Chatham House'un Türkiye uzmanı Fadi Hakura, "(22 Temmuz seçimleri) Türk tarihinde belirleyici bir an. Bu Türk halkının hangi yöne gitmek istediği yönün seçmesi için bir referandum olarak da görülebilir" dedi.
Seçim sonuçlarının hem Avrupa hem de Asya üzerinde etkisi olacağı yorumu yapılan haberde, NATO müttefiki Türkiye'nin AB'ye girmek istediği, bir taraftan da terörle mücadelede "yardım etmezse girmekle tehdit ettiği" Irak'la komşu olduğu vurgulandı.

İktidar partisi AKP'nin, şeriat getirmek istedikleri iddialarını reddettiği kaydedilen haberde, ancak bazı parti üyelerinin alkolü yasaklamak ya da cadde isimlerini İslamcı isimlerle değiştirmek istediği hatırlatıldı. Haberde bir süre önce de Türk mayo üreticilerinin, İstanbullu yöneticilerin billboardlara bikinili reklam alınmasına karşı çıktıkları için şikayette bulundukları da belirtildi.

BAĞIŞ: "TÜRBAN HAKKINA DA BİKİNİ HAKKINA DA İNANIYORUM"

USA Today gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Danışmanı Egemen Bağış'ın "Bir kadının başörtüsü takma hakkına, bir kadının mini etek ya da bikini giyme hakkına inandığım kadar inanıyorum" dediğini de yazdı.

Haberde, eleştirilere karşın AKP'nin bir dizi yasal düzenleme getirdiği ayrıca enflasyonu çift hanelerden yüzde 9.6'ya indirdiği ifade edildi. Haberde ayrıca hükümet kayıtlarına göre 2005 yılında 9.6 milyar dolar olan yabancı yatırımın geçen yıl 19.8 milyar dolara çıktığı kaydedildi.

(ANKA)