kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

SONY İngiltere Kilisesi'ni kızdırdı

Yeni Haber
Şiddet içeren bir video oyununda Manchester Katedralini arka planda kullanan Sony firması, İngiltere Kilisesini kızdırdı...
İngiltere Kilisesi yöneticileri bugün toplanarak, Sony'den bu konuda özür dilemesini isteyen bir mektup gönderecek, katedral görüntülerinin oyundan çıkarılmasını ve Manchester kentinde yürütülen silah karşıtı kampanyaya destek sağlamasını talep edecek.

Sony firmasıysa "Resistance: Fall of Man" adlı Playstation oyununun hazırlanışı sırasında gerekli tüm izinlerin alındığını açıklarken, kilise yetkilileri bunu yalanlayarak, firmaya dava açmakla tehdit ettiler.

Bu konuda çok sayıda destek e-maili aldıklarını belirten kilise yöneticileri, Sony'ye gönderecekleri mektupta, firmanın katedralden özür dilemesini, oyunun piyasadan toplanmasını veya katedralin iç ve dış görüntülerinin oyundan çıkarılmasını isteyecekler.

Ayrıca katedralin eğitim programına, oyunlardan sağlanan gelirden önemli miktarda bağış yapılmasını da isteyecek İngiltere Kilisesi yöneticileri, Sony'nin Manchester kentindeki silahlı suçlarla mücadele kampanyasına da destek vermesini talep edecekler.