kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Menopoz geciktiren ilaç yolda

Yeni Haber
İngiliz kadın doğum uzmanları, menopozu geciktiren bir ilaç geliştiriyorlar...
İngiliz bilim insanlarının bu buluşu, özellikle kadınların daha ileri yaşlarda çocuk sahibi olabilmelerine olanak tanıyacak. İngiltere'de düzenlenen bir konferansta buluşu duyuran Prof. Robert Winston, araştırmacıların, kadınların yumurtalarının yaşam sürelerini uzatan ve bir hap ya da enjeksiyon şeklinde uygulanabilecek bir protein bulduklarını belirtti.

Bu buluşun yaşamlarının ileri dönemlerindeki çocuksuz kadınlar için yeni bir umut olduğunu söyleyen Prof. Winston, yumurtaların yaşamlarını uzatan bu protein sayesinde kadınların daha sağlıklı olacaklarını ve menopozun da risk almaksızın gecikeceğini kaydetti. Londra Kadın Doğum Merkezinin yöneticisi David Hodgson da, bu ilacın kadınların yaşamında büyük bir etkisi olacağını belirtirken, şimdilik bu ilacın deneme aşamasında olduğunu, güvenli bir şekilde kullanılabilmesi için daha zamana ihtiyaç olduğunu söyledi.

Modern toplumlarda kadınların profesyonel yaşamları ve kariyerleri uğruna, çocuk sahibi olmayı sürekli ileriki yaşlarına ertelediklerini, ancak biyolojik saatlerinin bunun tersine işlediğini belirten kadın doğum uzmanları, 16 yaşında 400 bin yumurtası bulunan kadınların, 46 yaşında bir tanesine bile sahip olamadıklarını, kadınların her saat ortalama iki yumurta kaybettiklerine işaret ettiler. Hap, vücuda yapıştırılan yakı veya enjeksiyon şeklinde piyasaya sürülmesi planlanan yeni ilacın test aşamasının uzun bir süre devam etmesi bekleniyor.