kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ağar: Bildiriyi duysaydık oylamaya katılırdık

Yeni Haber
Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, Genelkurmay Başkanlığı'nın 27 Nisan gecesi yayınladığı açıklamadan daha önce haberlerinin olmadığını vurgulayarak, "Böyle bir durumda TBMM'de cumhurbaşkanlığı oylamasına katılırdık" dedi.

DP lideri Mehmet Ağar, Habertürk televizyonundaki Basın Klübü programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 27 Nisan açıklamasından daha önce haberi olup olmadığı yönündeki soruya, "kesinlikle hayır" yanıtı veren Mehmet Ağar, daha önceden böyle bir duyumun kendilerine ulaşması halinde "demokrasiden yana" tercih kullanacaklarını kaydetti. Ağar, "Böyle bir durumda TBMM'de cumhurbaşkanlığı oylamasına katılırdık" dedi.

AKP İLE KOALİSYON MÜMKÜN DEĞİL

Ağar bir soru üzerine, "Son üç dört ay içinde yaptıkları nedeniyle artık AKP ile koalisyon yapmamız mümkün değil. Demokrat Parti'nin işi artık bu hükümeti iş başından götürmektir. Koalisyon yapmak değil, bunları götürmektir işimiz" şeklinde konuştu
DP Genel Başkanı Ağar, üç dört ay önce koalisyona sıcak baktıklarının belirterek şöyle devam etti:

"O zamanlar öyle düşünüyordum. Ama son bir kaç ayda kendilerinden başka kimseye yaşam hakkı vermeyen demokrasi anlayışları nedeniyle, bizi siyasetin dışına itme çabaları nedeniyle artık AKP ile koalisyon yapamayız. kararımız budur."

İTHAL ADAY ELEŞTİRİSİ

Sağ partilere sol kökenli siyasetçilerin transferlerini değerlendiren Mehmet Ağar, "Bizim ithalata ihtiyacımız yok. Aslında tüm partiler birbirine benzer gibi gözüküyor ancak benzemiyor. Biz, öz malıyla, dümdüz kırılmayan bir çizgiyle yürüyerek yolumuza devam ediyoruz. Bizim oradan buradan bir şey almaya, milletin karşısında oradan buradan bir şeyler alarak milletin gözünde eksiklerini itiraf etmeye ihtiyacımız yok. Bizim için siyaset insanların imanla yürüttükleri bir mücadeledir" diye konuştu.

TERÖR SORUNU BAŞKA ÜLKELERE HAVALE EDİLEMEZ

DP'nin terör sorunuyla ilgili politikaları hakkında bilgi veren Ağar, Türkiye'nin, sorunlarını başka ülkelere havale ederek PKK terörünün önüne geçemeyeceği görüşünü dile getirdi. Ağar, "Türkiye, Talabani-Barzani ekseninde bir operasyon yapamaz, terör sorunu Türkiye'nin kendi sorunudur. Türkiye'de birlikteliği beraber yaşama iradesini sağlayan ama eline silah almış kim olursa olsun onu da etkisiz hale getiren bir hükümete ihtiyacı vardır" dedi.

(ANKA)