kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bush'a destek en düşük seviyede…

Yeni Haber
Kamuoyu yoklamasında Bush'a destek geçen aya göre 3 puan düştü. ..
ABD'de AP-Ipsos tarafından yapılan kamuoyu yoklamasına göre, Başkan George Bush'un uyguladığı politikalara halkın desteği, ilk kez Ocak ayında görülen en düşük seviye olan yüzde 32 oranına düştü.

Bush'un Irak savaşını, terörizme karşı mücadeleyi ve iç siyasi sorunları ele alışına karşı geniş çaplı bir hoşnutsuzluğu yansıttığı belirtilen yoklamada, Bush'un tüm uygulamalarından memnun olanların oranının yüzde32 olduğu bildirildi.

Bu oranın, yine AP-Ipsos'un ocak ayındaki yoklamasında ortaya çıkan düşük seviyedeki destekle aynı ve mayıs ayına göre ise yüzde 3 daha az olduğu bildirildi.

Yoklamada, Bush, Cumhuriyetçilerin 10'da 7'sinin desteğini alırken, ABD Başkanının Irak savaşıyla ilgili uygulamalarından memnun oranların oranı, bir önceki aya göre yüzde 5 azalarak yüzde 28'e düştü.

Cumhuriyetçilerin de üçte ikisi bu konuda Bush'u desteklediklerini
söyledi.Bush'un, sağlık alanı gibi ülke içi meseleleri ele alışını
destekleyenlerin oranı ile dış politika ve terörle savaş
uygulamalarından memnun olanların oranı üçte bir çıktı.
George Bush'un ekonomi uygulamalarını destekleyenlerin oranı yüzde 37'yi buldu.

ABD'nin doğru yönde gittiğine inananların oranı yüzde 21 çıkarken, bunun da AP-Ipsos'un Aralık 2003'ten bu yana yaptığı yoklamalardaki en düşük oran olduğu kaydedildi.

Bu arada, özellikle kadınların, yaşlıların ve düşük gelirlilerin Bush'un politikalarından hoşnutsuz oldukları vurgulandı.
Kamuoyu yoklamasının, 4-6 haziran arasında rastgele seçilen 1000 kişiyle telefonla yapıldığı bildirildi.