kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ANAVATAN seçimlerden çekildi

Yeni Haber
ANAVATAN, Demokrat Parti (DP) listelerinden aday göstermeme kararı aldı.

22 Temmuz'da yapılacak genel seçimlere girmeyecek olan ANAVATAN, DP listelerinden de hiçbir şekilde milletvekili adayı göstermeme kararı aldı. ANAVATAN'ın, genel seçimlerde DP'yi destekleme veya desteklememe yönündeki tavrının önümüzdeki günlerde gözden geçirileceği bildirildi.

MUMCU: DP'Yİ DESTEKLEYECEĞİZ

ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, ''İnançla başlattığımız bir sürecin tamamlanması için bugüne kadar yaptığımız fedakarlıkların üstüne bugün yeni bir fedakarlık koyuyoruz. Bu, seçime katılmamak, DP'nin seçim başarısı için çalışmaktır'' dedi.

Mumcu, evinin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, siyasetin bu kadar kutuplaştığı bir ortamda bölen değil, bütünleştiren taraf olmayı arzu ettiklerini söyledi.

Hem teşkilatların bütünleştirilmesi, hem de eşit temsil konusunda kendilerine verilen sözler tutulmamış olsa da verilen taahhütlere bugün yeniden itibar ettiklerini ifade eden Mumcu, ''Çünkü milletimiz bu bütünleşmeyi istiyor'' diye konuştu.

Artık bundan sonra gerekli açıklamaların DP'den gelmesi gerektiğini kaydeden Erkan Mumcu, şunları söyledi:

''Bundan sonra olacakların sorumlusu biz değiliz. Ne olacaksa muhataplarımızın tutumlarına göre olacaktır. Muhataplarımızın içtenliklerini, samimiyetlerini yansıtacakları bir fırsat önlerinde duruyor. Biz inançla başlattığımız bir sürecin tamamlanması için bugüne kadar yaptığımız fedakarlıkların üstüne bugün yeni bir fedakarlık koyuyoruz. Bu, seçime katılmamak, DP'nin seçim başarısı için çalışmaktır. Bu konuda başarının umulan düzeyde gerçekleşmesi elbette Anavatan Partisi teşkilatlarının bu seçime gönüllü katılmasıyla mümkün olurdu. Gönüllü katılımı sağlayacak olan şey Anavatan Partisi'nde siyaset yapmış kişilerin de bu listelerde en azından insanların vicdanlarını tatmin edecek şekilde yer almasıyla olabilirdi. Bunun olup olmayacağını hep beraber göreceğiz. Ama bunun pazarlığını yapmayacağız.''

Mumcu, birleşme sürecinin kesintiye uğradığı noktalarda neler olduğunun ''tarihe emanet edildiğini'' belirterek, zamanı gelince hepsinin açıklık kazanacağını söyledi.

SARIBAŞ: MERKEZ SAĞIN BÖLÜNMEMESİ İÇİN ÇEKİLİYORUZ

ANAVATAN Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, Yüksek Seçim Kurulu'na seçime katılmayacakları yönünde dilekçeyi verdi. Sarıbaş, YSK'dan ayrılışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ANAVATAN Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ve kendilerinin siyasetteki dağınıklıktan kimseye fayda gelmediği ve merkez sağdaki birleşmenin ülke ve millet için faydalı olacağını düşündüklerini, bu yönde çaba sarf ettiklerini ifade etti. Sarıbaş, Demokrat Parti çatısı altında ANAVATAN Partisi ve Doğru Yol Partisi'ni birleştirmek için yoğun gayretler gösterdiklerine işaret ederek, süreçte sıkıntıların olduğunu, iki partinin birleşmesinin de kolay olmadığını kaydetti. Sarıbaş, parti olarak inandıkları bu davada sorunları çözme mevkinin DP Genel Başkanı Mehmet Ağar olduğunu belirtti.

Seçimler sonrasında iki partinin birleşmesi yönünde karar alındığına işaret eden Sarıbaş, ANAVATAN Partisi olarak baştan beri bu birleşmeye inandıkları için, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu da gözününe olarak, merkez sağın bölünmemesi için ve bunun başkalarına nimet olarak yansımaması için parti olarak seçimlerden çekildiklerini kaydetti.

"ANAVATAN partililer DP listesinden mi seçime girecekler?" yönündeki soruya ise Sarıbaş, parti olarak bütünleşme iradesine inandıklarını, bütün teşkilatları, bütün seçmenleri ve bütün partilileri ile Demokrat Parti'yi destekleme kararı aldıklarını vurguladı.

Ancak Sarıbaş'ın açıklamalarının ardından, Anavatan, DP listelerinden hiçbir şekilde milletvekili adayı göstermeme ve DP'yi destekleme kararını da yeniden gözden geçirme tavrını belirledi.