kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Aday listelerindeki eksiklikler için başvurular sona erdi

Yeni Haber
22 Temmuz'da yapılacak olan 23'üncü Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne ilişkin siyasi partilerin aday listelerinde eksikliklerini tamamlamaları için Yüksek seçim Kurulu (YSK) tarafından verilen süre sona erdi.

Siyasi partiler 4 Haziran'da aday listelerini teslim ettikten sonra eksikliklerin düzeltilmesi için verilen 4 günlük süre bugün saat 17.00'de sona erdi. YSK, yarın geçici aday listelerini incelemesinin ardından 10 Haziran'da milletvekili geçici aday listeleri, Resmi Gazete'nin yanı sıra radyo ve televizyonlardan da ilan edilecek.

Açıklanan adaylara ilişkin itirazlar ise 11 Haziran'da sona erecek. 12 Haziran'da ise geçici adayların ilgili il seçim kurullarınca incelenmesi sona erecek ve geçici aday listelerinde il seçim kurullarının incelemeleri sonucunda meydana gelen eksiklikler ve aykırılıklar, il seçim kurullarınca ilgili adaya, siyasi partisine iletilmek üzere de YSK'ya bildirilecek.

Milletvekili geçici adaylığından istifa edenler, kararlarını en geç 15 Haziran'a kadar YSK'ya bildirebilecek ve YSK da bu eksiklikleri siyasi partilere iletecek. Siyasi partiler ortaya çıkan eksiklikleri 17 Haziran'a kadar tamamlayarak YSK'ya bildirecek.

Tüm bu trafiğin ardından 19 Haziran'da YSK, milletvekili kesin aday listelerini Resmi Gazete, radyo ve televizyonda yayınlanmak üzere ilgili mercilere gönderilecek. 20 Haziran'da ise bağımsız adaylar da dahil olmak üzere kesin listeler radyo, televizyon ve Resmi Gazete'de ilan edilecek.

(ANKA)