kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ev ve işyerlerini su basan vatandaşlar alt yapı yetersizliklerinin bu tip problemlere neden olduğunu söyledi.

Yağmur istedik, sel geldi

Gülcan DEMİRCİ / MERKEZ
Kurak geçen bahar aylarının ardından gelen yağışlar İstanbul'da sel ve su baskınlarına neden oldu. Özellikle Anadolu yakasında dün sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle birçok binayı su bastı. Bostancı'da henüz 1 ay önce trafiğe açılan bağlantı yolu ise alt geçidin sular altında kalması nedeniyle trafiğe kapandı.

VATANDAŞ TEPKİLİ
Maltepe Küçükyalı'daki Şelale Sokak'ta bulunan binaların bodrum katlarını sular altında kaldı. Bina sakinleri, olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin vidanjörünün arızalı olması nedeniyle kendi imkanları ile suları tahliye etmeye çalıştı. Bostancı Emin Ali Paşa Caddesi üzerinde bulunan evlerin bodrum katlarını da su bastı. Bostancı' da 0-1 Karayolu ile Bağdat Caddesi ve sahil yolunu birbirine bağlayan yol, alt geçidin sular altında kalması nedeniyle trafiğe kapandı. Yeni yapılan yolun yağmur suları nedeniyle trafiğe kapanması vatandaşların tepkisini çekti.

YİNE ZOR KURTULDU
Bostancı'daki kapıcı dairelerini, 9 Mart 2007'de su basan ve babası tarafından kucaklanarak dışarı çıkartılan 15 yaşındaki bedensel engelli Hülya Kaya aynı sıkıntıyı yaşadı. Evlerini su basan Nizamettin Kaya engelli kızını aynı şekilde kucaklayarak dışarı çıkarttı. Bir önceki olaya rağmen yetkililerin hiçbir önlem almadığını söyleyen Kaya, her yağmurun kendilerini sıkıntıya düşürdüğünü söyledi.
Haberin fotoğrafları