kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Douglas G. Bergeron

Türkiye'ye güvenmesek burada kalıp POS işine yatırımı sürdürmezdik

MAHMUT SANCAK
VeriFone CEO'su Douglas G. Bergeron, cirolarının yüzde 5'ini Türkiye'de kazandıklarını ve bunun büyük bir kısmını yatırım olarak yine Türkiye'de kullandıklarını söyledi..
Dünyanın en büyük işlem otomasyon çözümleri üreticisi Veri- Fone CEO'su Douglas G. Bergeron yaptığı açıklamada Türkiye'deki faaliyetlerinin çok başarılı olduğunu belirterek, "Burada yaptığımız çalışmalar şirket olarak toplam ciromuzun yüzde 5'ini oluşturuyor. Toplam cirosunun yüzde 5'inin Türkiye'den geldiğini söyleyebilen kaç şirket vardır bilmiyorum ama biz bunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz" dedi. Ödeme sistemleri alanında yazılım, POS cihazları (Point of Sale) üretimi ve satışı konularında faaliyet gösteren şirket bu alanda dünyada toplam yüzde 48'lik bir pazar payına sahip. Şirketin Türkiye'deki pazar payı ise yüzde 56 seviyesinde.

YATIRIM YAPIYORUZ
Türkiye'deki mevcut ekonomik durumun otomatik ödeme piyasası açısından gayet iyi göründüğünü söyleyen Bergeron, 2001 yılında yaşanan kriz döneminde de Türkiye'de bulunduklarını ve o dönemlerde de büyümelerini sürdürdüklerini belirtti. Halen Türkiye operasyonlarının son derece başarılı olarak devam ettiğine değinen Bergeron, "Türkiye'ye güvenmeseydik burada kalıp işi büyütmezdik. Burada gayet iyi para kazanıyoruz. Kazandığımız parayı ise fabrika ve personel gibi yatırımlara yönelik olarak yine buraya yatırıyoruz. Diğer bir ifadeyle kazandığımız parayı dışarı çıkarmıyoruz." dedi. Banka ve tüm finans sektörünün en yeni teknolojiyi kullandığına dikkat çeken VeriFone CEO'su, Türkiye'nin bu sektör bakımından potansiyelinin çok daha büyük olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

POTANSİYEL GENİŞ
"Büyük şehirlerin haricinde henüz kredi kartı kullanmayan çok sayıda insan var. Halen Türkiye ciromuz 40-50 milyon dolar seviyesinde. Sistem dışında olanların da sektöre dahil olmasıyla rakamlar çok daha büyüyecek. Türkiye'deki faaliyetimiz çok başarılı. Burada yaptığımız çalışmalar şirket olarak toplam ciromuzun yüzde 5'ini oluşturuyor. Toplam cirosunun yüzde 5'inin Türkiye'den geldiğini söyleyebilen kaç şirket vardır bilmiyorum ama biz bunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz" dedi. VeriFone'un Türkiye'de bir de üretim merkezi bulunuyor. İzmir'de bulunan ve toplam 125 kişinin çalıştığı fabrikada hem Türkiye pazarına hem de ihracata yönelik POS cihazı üretimi yapılıyor.