kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yağmur İstanbul'u felç etti

Yeni Haber
İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan yağmur bir çok yerde etkili oldu. Özellikle Anadolu yakasında su baskınlarına neden olan sağanak yağış nedeniyle işlerine gitmek için yola çıkan vatandaşlar, araçlarında mahsur kaldı. Kendi imkanlarıyla araçlarından çıkamayan vatandaşlar, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yağmur nedeniyle şehrin birçok yerinde kazalar meydana gelirken, trafik yoğunluğu yaşandı. Özellikle Anadolu yakasında etkili olan sağanak yağış, su birikintileri nedeniyle birçok noktada araç geçişlerini engelledi. Kadıköy Ataşehir girişi köprü altında yaklaşık 1 metreyi bulan su nedeniyle birçok araç köprü altında mahsur kaldı. Vatandaşlar uzun süre araçların içinde kurtarılmayı bekledi.

Kendi imkanlarıyla araçlardan çıkamayan vatandaşların imdadına itfaiye ekipleri yetişti. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, araçları mahsur kaldıkları yerden çekerek kurtardı. Bazı vatandaşları itfaiye erlerinin sırtlarına alarak kurtardıkları gözlendi. Kurtarma çalışmalarının devam ettiği sırada da belediyenin vidanjörü olay yerine gelerek biriken suyu tahliye etti.

Özel araçlarda ve servis minisbüslerinde mahsur kalan vatandaşlar, yetkililere sitem ederek, "Önümüzdeki araç geçti, biz kaldık. 1 saattir bekliyoruz biranda su doldu. Burası Türkiye." şeklinde konuştu.

Bu arada görüntü almaya çalışan basın mensuplarının da yarı beline kadar su içine girerek çalışmaları takip ettikleri gözlendi.

İSTANBUL'DA ANİDEN BASTIRAN YAĞIŞ KAZALARA NEDEN OLDU

TEM Otoyolu Otocenter mevkiinde bir kamyon viyadükten aşağı uçtu, kamyon sürücüsü yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

TEM Otoyolu havalimanı yol ayrımında ise kontrolden çıkan TIR, yol kenarındaki trafik levhasının direğine çarparak devrildi.

TIR'ın içinde bulunan 2 kişiden biri hayatını kaybetti. Yaralı şahıs, itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu kurtarılarak hastaneye sevk edildi.
İlk kaza, saat 06.30 sıralarında TEM otoyolu Edirne istikametinde Oto Center mevkiinde meydana geldi.

Yağışlı hava nedeniyle zeminin kayganlaşması ve yoğun yağış nedeniyle kontrolden çıkan 28 K 0033 plakalı bebek bezi yüklü kamyon, Mahmutbey Viyadüğü'nden aşağı uçtu. Yere çakılan kamyon hurdaya dönerken, sürücü Mehmet Sarı yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Bu kazadan yaklaşık 15 dakika sonra, yaklaşık 2 km ileride Havalimanı yol ayrımında kontrolden çıkan 34 AE 0406 plakalı tekstil malzemesi yüklü TIR, yol kenarındaki trafik diğerine çarptı. Devrilen TIR'ın şoför kabini, trafik levhasının direğine saplandı. İçerde sıkışan 2 kişiden biri hayatını kaybederken, yaşadığı tahmin edilen bir kişinin kurtarılması için itfaiye çağrıldı.

İtfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu yaralı şahıs sıkıştığı yerden kurtarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hayatını kaybeden kişinin, TIR şoförü Nihat Ardeşen olduğu öğrenildi.

Ajanslar