kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

G-8 zirvesi komik protestolara sahne oluyor!

Yeni Haber
İngiliz yardım kuruluşu Oxfam üyeleri G-8 zirvesini protesto etmek amacıyla Almanya'nın Kuehlungsborn sahil kentinde dev maskeler takıp gazetecilere poz verdiler. ..
Aynı grup dün yine 8 liderin 'yalancı' lığını protesto etmek amacı ile pinokyo kılığına girip caddelerde yürümüştü.

Bu esprili ve komik protesto resimleri için tıklayın


KÜRESELLEŞME KONUSUNDA KARARLAR ALINDI


Öte yandan Almanya'nın Heiligendamm kentinde bir araya
gelen G-8 ülkelerinin liderlerinin, küreselleşme konusunda, kalkınmakta olan bazı büyük ülkelerle birlikte sıkı diyalog içine girme kararı aldıkları bildirildi.

Liderlerin, küreselleşme konusunda çerçeve şartlarının belirlenmesinde Çin, Hindistan, Brezilya, Meksika ve Güney Afrika Cumhuriyeti gibi ülkelerle birlikte çalışma kararı aldıkları belirtildi.

İlk aşamada 2 yıllık yoğun bir diyalog sürecinin öngörüldüğü, ancak G-8 'in Çin Halk Cumhuriyeti'yle birlikte genişletilmesine sıcak bakılmadığı ifade edildi.

G-8 liderlerinin dünya ekonomisiyle ilgili gelişmeleri ise olumlu
gördükleri kaydedildi.

Liderler bugün AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile birlikte yaptıkları ilk toplantıdan sonra, G-8 ülkelerinden ve Tanzanya'dan bir genç ile bir araya gelerek, dünya ekonomisi, Afrika'ya yardım ve AIDS gibi salgın hastalıklara karşı mücadele konularını görüştüler.

Toplantıda gençler, bu sorunların çözümüne ilişkin görüşlerini, liderler de kendi bakış açılarını dile getirdiler.

Bu arada, Heiligendamm kentinin batısında kente uzanan bir karayolunda oturma eylemi yapan yaklaşık 80 gösterici polisin tazyikli suyla müdahalesi sonucu dağıtıldı.