kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Böbrek taşı olan karpuz yesin

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi olan karpuzun sayısız faydası var. Karpuzun, bol miktarda C vitamini ve antioksidan özelliği ile çeşitli kanser türlerine karşı etkili olan betakaroten içerdiğini belirten uzmanlar; içeriğindeki yüksek potasyumun da kalp fonksiyonlarının ve kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olduğunu vurguluyor. Aynı zamanda iyi bir lif kaynağı olduğundan bağırsak hareketlerini düzenleyen ve bağırsak kanserini önlemede rol oynayan karpuzun çekirdekleri de, içinde bulunan Cucurbocitrin adlı madde ile kan basıncını düşürmeye ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı oluyor. Karpuzun yüzde 95'i su olduğundan temizleyici özelliği bulunuyor. Böbrekleri çalıştırıyor, idrar söktürüyor, böbreklerdeki üre ve ürat tuzlarını temizliyor. Karpuz, kum ve taştan yakınanların tercih etmeleri gereken bir meyve.