kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Milyar dolarlık ikiz kulede sahte imza

Canan YILMAZ / MERKEZ
Tahsin Çiftçi'nin mirası için kavga sürerken, 1.5 milyar dolarlık plaza maket aşamasında satışa çıktı. Çiftçi'nin iki yeğeni taklit imzayla mirası almaktan 3 yıl hapisle yargılanıyor..
Çiftçiler Holding'in 2000 yılında hayatını kaybeden sahibi Tahsin Çiftçi, tarafından iki yeğenine devredilen, ancak 30 vâris arasında kavgaya neden olan 65 bin metrekarelik Boğaz manzaralı, 1.5 milyar dolar değer biçilen arazi üzerine yapılacak olan Çiftçiler Plaza, maket aşamasında satışa çıkarıldı. Ancak Çiftçi'nin vasiyetnamesinde varis olarak gösterdiği yeğenleri Hatice Ayşe Paksoy ile Mehmet Hakan Çiftçi hakkında taklit imzayla mirası üzerlerine geçirdikleri iddiasıyla açılan sahtecilik davası sürüyor. Haklarında 3 yıla kadar hapis cezası istenen iki yeğenin yarın görülecek duruşmalarında karar çıkması bekleniyor.

TEKLİF BEKLİYOR

Söz konusu arazi Zincirlikuyu'da Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü binasının hemen yanında bulunuyor ve Garanti Bankası Genel Müdürlüğü ile Tat Towers'a komşu. Şişli - Maslak hattında yapımı planlanan gökdelenler arasında bulunan ve 2009'da tamamlanması planlanan Çiftçiler Plaza'nın satışı için Çiftçiler Holding yerli ve yabancı yatırımcılardan teklif alacak. Çiftçiler Plaza'nın yapılacağı Büyükdere Caddesi üzerindeki 65 dönümlük araziyi merhum işadamı Tahsin Çiftçi, ölümünden önce satış sözleşmesiyle iki yeğenine devretmişti. Vasiyetnamesinde ise geri kalan tüm malvarlığını yine yeğenleri Hatice Ayşe Paksoy ve Mehmet Hakan Çiftçi ile kardeşi Hüseyin Çiftçi'ye bırakmıştı.

DAVA YARIN
Mirastan mahrum kalan diğer 30 varis ile mirasçılar arasındaki hukuki ihtilaf nedeniyle 20'ye yakın dava açılmıştı. 2005 yılında Sarıyer 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedilen vasiyetnamenin iptali davasıyla ilgili kararın, geçtiğimiz günlerde onanması varislerin son umutlarını da suya düşürdü. Ancak varislerin iki yeğeni hazırladıkları sahte satış sözleşmesi ile pay almalarını engellemekle suçladıkları 'sahtecilik' davası, Şişli 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. Merhum işadamının ölümünden kısa bir süre önce imzasını taklit ederek hazırladıkları sahte satış sözleşmesi ile mallarını üzerlerine geçirdikleri ileri sürülen iki yeğenin yargılandığı davanın yarın yapılacak duruşmasından karar çıkması bekleniyor.

DÜZMECE SATIŞ
Yaklaşık 300 milyon YTL değerindeki mirastan mahrum bırakılan varislerin şikayeti üzerine başlatılan soruşturmanı ardından açılan davada şüpheliler Hatice Ayşe Paksoy ile Mehmet Hakan Çiftçi'nin işadamı Çiftçi hayattayken "sahte ve düzmece satış sözleşmeleri düzenledikleri" öne sürülüyor.
Haberin fotoğrafları