kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Özel İdare ile İTO arasındaki protokol dün törenle imzalandı.

İlkokul mezunu işsizlere iş umudu

İstanbul Valiliği ile İstanbul Ticaret Odası, mesleği olmayan ilkokul mezunları için iş garantili mesleki eğitim teknik kursları için protokol imzaladı. Kursu başarıyla bitirenler İstanbul Ticaret Odası kanalıyla işletmelere yerleştirilecek..
İşletmelerin ara eleman ihtiyacını karşılamak ve vasıfsız işsizleri meslek sahibi yapmak için İstanbul Valiliği İl Özel İdaresi ile İstanbul Ticaret Odası (İTO) el ele verdi. İl Özel İdaresi ve İTO'nun yaptığı protokol ile mesleki eğitim verecek kurslar için start verildi. Valilik binasındaki dünkü protokol törenine Vali Muammer Güler, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Büyükdede, İl Özel İdare Müdürü Sabri Kaya'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

44 DALDA EĞİTİM
Önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren meslek liselerinde yapılacak Özel İdare Mesleki Eğitim ve Teknik Kursları'nda aralarında "şile bezi dokumacılığı", "elektrikli ev aletleri ustası", "klima ve soğutma tesisatçılığı", "amatör denizcilik", "takı tasarımı", "ofset baskı operatörlüğü", "tornacılık", "oto kaporta", "oto boya" bulunan 44 ayrı branşta eğitim verilecek. Kurslara katılabilmek için ilkokul mezunu ve meslek öğrenmesini engelleyecek sağlık sorunu olmaması şartı aranıyor. Teorik ve uygulamalı eğitimin verileceği kurslar, hafta içi 4 hafta sonu ise 8 saat olarak planlanıyor. 8 ay sürecek eğitimde bin kursiyere ulaşılması hedefleniyor.

ELEMAN EKSİĞİNE ÇÖZÜM
Başarılı kursiyerleri İstanbul Ticaret Odası, üyelerinin ihtiyacına göre işletmelere yönlendirecek ve iş bulmalarını sağlayacak. Kurslara katılmak isteyenler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bağcılar Endüstri Meslek Lisesi, Ziya Kalkavan Anadolu Meslek Lisesi, Tuzla Endüstri Meslek Lisesi'ne müracaat edebilecek. İTO Başkanı Yalçıntaş "İşletmeler vasıfsız kişilere makinelerini teslim ediyorlar. Bu kurslarda yetişenler önemli bir eksiği giderecek" diye konuştu.