kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
DEVLETİ SORUMLU TUTUYOR Kenan Emir, "Kızımı aradığımı, devletin bulmasını istediğimi, fotoğrafıyla birlikte bir tişörtün üzerine bastırdım. Bunu devleti protesto için etmek yaptım" dedi. Emir çiftinin 6 yaşındaki küçük kızı Pınar da ablası Hicran’ın bir gün geleceğine inanıyor.

Kızım depremde ölmedi, kaçırıldı

Pervin METİN / MERKEZ
17 Ağustos depreminde çocuk ve torunlarını yitiren Şaziye ve Kenan Emir hâlâ enkazdan kurtularak hastanede kaybolan kızlarını arıyor..
Almanya'dan yaz tatiline geldikleri Gölcük'teki evlerinde depreme yakalanan Emir çiftinin üç torunu, oğlu ve gelini enkaz altında öldü. Hastaneye yaralı olarak kaldırılan 18 yaşındaki kızları Hicran ise Gölcük Devlet Hastanesi'ne, ardından İstanbul'a sevk edildi. Ancak aile kızlarının izini bir daha bulamadı. Kızlarının yaşadığından bir an olsun ümit kesmeyen çift, Türkiye'nin dört yanında iz sürdü, Zonguldak, Antalya, Alanya, Belek, Çanakkale, İzmir, Mersin, Trakya gibi Türkiye'nin birçok yerinden gelen ihbarları değerlendirdi. 11 ay geceli gündüzlü aradığını söyleyen 61 yaşındaki baba Kenan Emir, kızının kaçırıldığına inanıyor: "Onu sedyede taşıyan askerleri, tedavi eden doktorları buldum. Hepsi hatırlıyor. Kızım kaçırıldı ve hâlâ yaşıyor. Ancak aklı yerinde olmadığından bizi bulamıyor." Depremde ailesinden 26 kişinin vefat ettiğini söyleyen Kenan Emir, acılara göğüs gerebilmek için psikolojik tedavi gördüğünü ifade ediyor.

KÜÇÜK PINAR ABLASINI BEKLİYOR
Anne Şaziye Emir'in her şeyi göze alarak 53 yaşında dünyaya getirdiği Pınar ise şimdi 6 yaşında. Anne babasının, depremde ölen gelinlerinin adını verdiği küçük kız, her şeyin farkında. Hicran'ın geleceğine inanıyor. Kızının sinirli bir çocuk olarak büyüdüğünü söyleyen Emir, "O bizi hayata döndürdü. Pınar dünyaya gelmeseydi muhtemelen yaşadığımız acılar bizi öldürmüştü. Ancak biz ona yeterince ilgi gösteremedik. Acımız bunu engelledi" diye konuşuyor.