kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Babahan, Cape Town’daki toplantıda sunum yapan tek Türk gazeteciydi.

'Gazete okuru da artık editör oldu'

Güney Afrika'daki 60'ıncı Dünya Gazeteler Birliği toplantısında SABAH Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan da bir sunum yaptı..
Güney Afrika'nın Cape Town kentindeki medya zirvesinde bu yıl Dünya Gazeteciler Birliği'nin (WAN) 60'ıncısı, Dünya Editörler Forumu'nun ise 14'üncü buluşması gerçekleştirildi.

'ÖNEMLİ OLAN İÇERİK'
Toplantıda SABAH Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan bir sunum yaptı. "Dijital gazetecilik çağında editoryal kalitenin nasıl belirleneceği" konulu panele Babahan'ın yanı sıra Güney Afrika'nın Mail-Guardian dergisinin yayın yönetmeni Ferrial Haffaje, İsveç'in Göteborg Posten gazetesinin yorum sayfaları editörü Peter Hjörne ve yine Güney Afrika'nın Sunday Times gazetesinin yayın yönetmeni Mondli Makhanya katıldı. Paneli, İngiliz Saturday Times gazetesinin yönetmeni George Brock yönetti. Konuşmacıların bir bölümü internet gazeteciliğinin yazılı basına göre daha yüzeysel kaldığını, hatalara açık olduğunu savundu. Ancak Babahan ve Hjörne asıl olanın içerik olduğunu, bu içeriğin nasıl bir ortamda sunulduğunun önemli olmadığını belirterek üzerinde durulması gereken unsurların haberde dürüstlük ve kalite olduğunu vurguladı. Babahan'a göre okuyucu da "internetten haberin kaynağı" olabiliyor. Online gazetecilikte ya da haberlerde okuyucu çok kısa sürede tepkisini ya da düzeltmesini göndererek bir anlamda 'editör' olarak habercilik sistemine giriyor. Toplantıda Afrika'daki gazetecilerin sorunları ve Afrikalı gazetecilere yönelik saldırılar da tartışıldı.