kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Arkadaşını kurtaramadı

Mevlüt YÜKSEL-Barış SÖZAL / MERKEZ
Yat yarışında kalp krizi geçirip ölen Ergin Baydar Nazikoğlu'nu hayata döndürmeye çalışan denizci arkadaşı Opr. Dr. Erol Türkmen "Bir insan ve doktor olarak hayatımın en zor anlarını yaşıyorum" dedi..
İstanbul Yelken Kulübü tarafından düzenlenen Medya Kupası Yat Yarışı'nda, kalp krizi geçirerek ölen "Baydar" adlı yelkenlinin dümencisi 63 yaşındaki Ergin Baydar Nazikoğlu, dün son yolculuğuna uğurlandı. 1964 Türkiye Pirat sınıfında şampiyon olan Ergin Baydar Nazikoğlu için ilk tören, Fenerbahçe Burnu'nda bulunan İstanbul Yelken Kulübü'nde yapıldı. Nazikoğlu'nun eşi, kızları ve arkadaşlarının katıldığı törende, arkadaşını yaşama döndürmeye çalışan Kulüp Başkanı Opr. Dr. Erol Türkmen bir konuşma yaptı.

'RÜYALARIMA GİRİYOR'
Bir insan ve bir doktor olarak hayatının en zor anlarını yaşadığını vurgulayan Türkmen, "Arkadaşım her gece rüyalarıma giriyor. Çok üzgünüz" dedi. Türkmen, uzun yıllar birlikte spor yaptığı arkadaşı emekli bankacı Nazikoğlu ile pazar günü gerçekleştirilen yarışlarda aynı teknede bulunduklarını anlatarak, "Kıyıya çektiğimiz teknede tam yarım saat müdahalede bulunduk. Ancak kurtaramadık. Çok üzgünüm" diye konuştu. Ergin Baydar Nazikoğlu, Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.