kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Iraklıların Antalya hayali suya düştü, yeni rota hac

HACER GEMİCİ
20 bin Kuzey Iraklı'yı bu yaz Antalya'ya getireceğini ve 25 Nisan'dan itibaren haftada 3 kez Antalya-Erbil arasında uçuşlara başlayacağını duyuran Affan Air, sınırdaki gerginlik yüzünden projeyi rafa kaldırdı. Uçağı elinde kalan şirket rotasını Cidde'ye doğru çevirdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Iraklıların Antalya hayali suya düştü, yeni rota hac
Antalya-Erbil arasında haftada üç sefer yapmak üzere Emirates'ten uçak kiralayan Affan Air, tam bu sırada sınırda havanın gerilmesi üzerine uçağın yönünü Cidde'ye çevirdi. 20 bin Kuzey Iraklı'yı bu yaz Türkiye'ye tatile getirmek için harekete geçen ve 25 Nisan'dan itibaren haftada üç kez Antalya- Erbil arasında sefer başlatacağını açıklayan Affan Air'in izinleri mayıs ayına sarktı. Ancak bu sırada, PKK terör eylemleri nedeniyle Kuzey Irak'a operasyonun gündeme gelmesi üzerine merkezi Diyarbakır'da olan şirket, 'tatil projesini' rafa kaldırdı. Konu ile ilgili görüştüğümüz Affan Air Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Özkan, "20 bin Kuzey Iraklı'yı bu yaz Antalya Kundu bölgesine getirecektik. Oradaki 11 tatil köyü ile de anlaştık. Odalar rezerve edildi, ama son anda yaşanan gerginlik bu projeyi durdurmamazı neden oldu. Oteller odalarını kiralayıp müşteri getirmediğimiz için bize 600 bin dolar ceza kestiler" dedi.

2 BİN DOLAR VERECEKLERDİ
Dubai'nin milli havayolu şirketi Emirates'ten kiralanan uçağın bir anda açığa düşmesi üzerine şirket yönünü Dubai ve Cidde'ye çevirmiş durumda. Özkan, bu yıl Kuzey Irak'taki hac organizasyonunu üstlendiklerini belirterek, "Hac ve umreyi biz organize edeceğiz. Böylece uçağı da kullanmış olacağız. Yine bu uçakla Dubai'ye de uçuşlar yapacağız" diye konuştu. Özkan, "Kuzey Irak'ta Antalya'da tatil yapmak isteyen ciddi bir grup var mı? Bunlar Antalya olmayınca nereye yöneldi?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Direkt Antalya-Erbil olmasa bile değişik güzergahlarla yine Türkiye'ye gelen var. Yine Kıbrıs ve Dubai diğer tercih edilen noktalar. Kuzey Irak'ta parası olup tatil yapmak isteyen bir kitle var. Bizim turlarımız haftalık 2 bin dolar olduğu halde çok ciddi bir talep görmüştü. Biz bu isteği görüp çalışma başlattık ama olmadı. Ancak tamamen projeyi iptal etmiş değiliz. Sadece rafa kaldırdık, bekliyoruz. Çünkü sağlık turizmi için de Türkiye'ye gelmek isteyenler var. Bu amaçla da bir şirketle görüşmüş hazırlık yapmıştık. Her ikisi de rafta bir süre bekleyecek."