kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet güneşi

Çikolatalı krep
Bir kaba kekun ve kakaoyu eleyin. Şeker, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip, iyice karıştırın. Ortasını havuz gibi açın. Süt ve yumurtayı karıştırıp, unlu karışımın ortasına dökün ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar iyice karıştırın. Bir tatlı kaşığı tereyağını 12-15 cm. çapında teflon tavada orta ateşte eritin. Tavaya 1 kahve fincanı krep hamurunu döküp, bir yüzünü 1-2 dakika, diğer yüzünü 30 saniye kadar pişirin. Tavaya, gerektikçe tereyağı ilave ederek krep hamuru bitinceye kadar devam edin ve yaklaşık 12 cm. ebatlarında krepler hazırlayın. Krepleri servis tabağına alın, yarısına vanilyalı dondurma koyun, diğer yarısını yarım ay olacak şekilde dondurmanın üzerine kapatın ve üzerlerine hazırladığınız vişneli sostan gezdirip, kalan vişne taneleri ile süsleyerek servis yapın.

Sos: Vişneleri süzüp, suyundan 2 çorba kaşığı ayırın. Krema ve çikolatayı iyice karışana kadar benmari usulü eritip, vişneleri ve ayırdığınız vişne suyunu ilave edin.

Malzemeler
*
1/4; su bardağı kekun
* 4 çorba kaşığı kakao
* 1 kahve fincanı tozşeker
* 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı vanilya
* 1 2/3 su bardağı süt
* 1 adet yumurta
* 40 gr. tereyağı
* Vanilyalı dondurma

Sos malzemesi:
*
450 gr. vişne
* 1 su bardağı krema
* 200 gr. bitter çikolata