kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Fırında semizotu

Soğan, karabiber, kırmızıbiber, yumurta, yulaf ezmesi ve ekmek kırığını karıştırın. Semizotlarını ilave edip, iyice harmanlayın. Yağlanmış fırın kabına porsiyonluk kümeler halinde yerleştirin. Üzerlerine beyazpeynir serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında önce sadece alttan ısı vererek 10 dakika pişirin, ardından fırını tam çalıştırıp, peynirler kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Ilık servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
* 1 kg. semizotu (yapraklanmış)

* 1 adet orta boy soğan (iri rendelenmiş)

* 1 çay kaşığı karabiber

* 1 çay kaşığı kırmızıbiber

* 2 adet yumurta (hafif çırpılmış)

* 5 çorba kaşığı yulaf ezmesi

* 3 çorba kaşığı ekmek kırığı (ufalanmış)

* 100 gr. beyazpeynir (ufalanmış)