kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Kahveli dilimler
Kakaonun yarısı ve nescafeyi ılık suyla karıştırın. Tereyağı, tozşeker, yumurta, kekun ve kabartma tozunu harmanlayın, kahveli suyu ilave edip iki dakika mikserle çırpın ve karışımı 28x16 cm. ebatlarında yağlanmış sığ bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Kalıbın içinde 10 dakika soğuttuktan sonra kalıptan çıkartın. Beyaz çikolata, tereyağı ve sütü bir kaba koyup, benmari usulü eritin. Pudraşekerini eleyerek ilave edin, karışımı pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın. Kekin üzerine hazırladığınız kremayı sürün ve 30 dakika dinlendirin. Kalan kakaoyu serpin, dilimledikten sonra servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
* 2 çorba kaşığı kakao
* 2 çorba kaşığı nescafe
* 2 çorba kaşığı su (ılık)
* 250 gr. tereyağı (eritilmiş)
* 1/4; su bardağı tozşeker
* 4 adet yumurta
* 1/4; su bardağı kekun (elenmiş)
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Sos:
*
80 gr. beyaz çikolata (kırılmış)
* 50 gr. tereyağı (eritilmiş)
* 3 çorba kaşığı süt
* 2 su bardağı pudraşekeri (elenmiş)

Beşamelli börek
Etleri kaynar suda 20 dakika pişirip, kendi suyunda soğutun. Yağı unun içine bıçakla kıyıp yedirin. Sütü yavaşça katıp, hamuru toplayın. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirip hamuru ikiye bölün. İlk hamuru 30 cm. çapında bir fırın kabının kenarlarından taşacak şekilde açıp, kaba yayın. Etleri süzüp, suyunu ayırın. Beşamel sosla karıştırıp, hamurun üzerine yayın. İkinci hamuru da 30 cm. çapında açıp, etin üzerine yayın. Kaptan taşan hamurları üstteki parçanın kenarlarına bastırarak yapıştırın. Yumurtanın sarısıyla suyu çırpıp, hamurun üzerine sürün, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Beşamel sos: Yağı eritin, unu karıştırarak pembeleştirin. 2.5 su bardağı ayırdığınız piliç suyunu yavaşça katın. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tuz ve karabiber katın.


MALZEMELER 6 kişilik
* 1 küçük paket piliç kalça kuşbaşı
* 3 su bardağı su (kaynar)
* 250 gr. tereyağı
* 1 çay bardağı süt
* 6 çay bardağı un
* 1 adet yumurtanın sarısı

Beşamel sos:
*
2 çorba kaşığı tereyağı
* 3 çorba kaşığı un

Makarna salatası
Makarnayı büyük bir tencere kaynar suda kapağı açık olarak istediğiniz kıvamda pişirin. Makarna, kırmızı biber, kabak, sarmısak ve soğanı harmanlayın. Zeytinyağı, limon suyu ve sirkeyi küçük kapaklı bir kavanozda iyice çalkalayıp, harmanlanmış salata malzemesinin üzerine gezdirin. Üzerine kekik yapraklarını serperek servis yapın.

MALZEMELER
*
1 paket makarna
* 1 adet orta boy etli kırmızı biber (ince halka doğranmış)
* 2 adet orta boy kabak (dilimlenmiş)
* 2 adet taze sarmısak (ince kıyılmış)
* 4 adet taze soğan (iri doğranmış)
* 1 çorba kaşığı kekik veya fesleğen (doğranmış)
* 1/2 su bardağı zeytinyağı
* 1/2 adet limonun suyu
*1 çorba kaşığı sirke