kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Havuçlu ekmek
Un, tozşeker, kabartma tozu, karbonat, tarçın ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta yumurta, yağ ve sütü çırpın. Unlu karışıma katıp, iyice karıştırın. Havuç ve cevizleri ilave edin. Hamuru 11x25 cm'lik kalıba döküp, önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Güzel dilimlenmesi ve tadının daha lezzetli olması için bir gece buzdolabında dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.

Malzemeler 6 Kişilik

* 3 tam ve 2/3 su bardağı un
* 1/2 su bardağı tozşeker
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı karbonat
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1/2 tatlı kaşığı tuz
* 3 adet yumurta (çırpılmış)
* 1/2 su bardağı sıvıyağ
* 2/3 su bardağı süt
* 2 su bardağı havuç (rendelenmiş)
* 1/2 su bardağı ceviz (iri dövülmüş)