kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Hindi sultani

Zeytinyağında soğanları arkalı önlü kızartın, ayrı bir kaba alıp, üstünü kapalı tutun. Tavada kalan yağda etleri renkleri hafif değişene kadar, çevire çevire pişirin. Sultanilerin kalın kısımlarının kılçığını boydan boya keserek alın. Etlerin üzerine sırası ile soğan, mantar, havuç, karabiber, dereotunun yarısı ve sultaniyi yayın. Suyunu ilave edin. Üzerini kapatıp, hızlı ateşte 20 dakika suyunu çekinceye kadar pişirin. Kalan dereotunu serperek servis yapın.

Malzemeler
*
1/2 sultani (araka)
* 1 paket hindi madalyon
* 1/2 çay bardağı zeytinyağ
* 2 adet orta boy soğan (kalın halka doğranmış)
* 250 gr. mantar (kalın dilimlenmiş)
* 1 adet ufak boy havuç (kalın jülyen doğranmış)
* 1 tatlı kaşığı karabiber (dövülmüş)
* 1 demet dereotu (iri yapraklanmış)
* 1/2 çay bardağı su (kaynar)