kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

İkizler'e tatlı, Kovalar'a rakı!

Erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer mi? Geçer! O zaman bu kitaba bir göz gezdirmeli, kadın dergisi tadında tavsiyeler edinmeli. Adı; 'Yemek Tahrikleri'. Bener Ömür Yılmazer ve Emre Saraçoğlu, burcuna göre erkek tavlama yöntemlerini yazmış... Şöyle açılıyor kitap: "Neden mutfaklar evin girişinde, yatak odaları evin sonunda bulunur? Yatağa giden yolun mutfaktan geçtiğini mimarlar da bilir de ondan. Bu gerçeği erkekler de bilir. Yatak odası sonuçtur, mutfak başlangıç..."

Boğa tutucudur

Hangi burcun erkeğine ne pişirmeli, tatlısını nasıl servis etmeli, hangi şarkıları dinletmeli, ne giymeli, hangi parfümü sürmeli? Bakalım kitap bize neler önermiş...
Koç: Kızlar unutmayın! Hep o üstün olacak, en iyisini o bilecek. Eğer kıyafetiniz ön planda değilse, Koç erkeğinin karşısında geceyi çoktan kaybettiniz demektir. Mönüye soğan çorbasıyla başlayıp, sütlü tatlıyla bitirin.
Boğa: Tutucu ve yeniliklere kapalıdır, bildiği tatları arar. (Doğru!) Yemeğe mutlaka pahalı malzemeler koyun. Gece boyunca siz gazı verin, o anlatacaklarını anlatsın, dinleyin. (Mutlaka!) Yemeğe kaliteli bir beyaz şarap ikram ederek başlayın. Onu baştan çıkaran şarkıların arasında James Taylor'dan 'Ain't no sunshine when she's gone' vardır, unutmayın!

Yengeç servise bakar

İkizler: O flört kuşudur, çocuk ruhludur, sıkılgandır. (Kısaca 'bela'dır desek!) Yemek seçmez ama havalı yemekleri sever. İkizler erkeğini etkilemek için konular arasında daldan dala sörf yapın, esprili olun ve göğüs dekoltesini asla ihmal etmeyin. İkizler çorba sevmez, tatlısız yapamaz! ona göre!
Yengeç: Anasının kuzusudur, kendisine anaç bir seksapelle yaklaşın. (Çok sıkıcııı!) Serviste, ikramda, dekorasyonda kusur etmeyin. (Erkeğimin geyşasıyım hesabı.) Meyve şarabı ve karanfilli biftek ikram edin.
Aslan: En iyi şarabı o içmiştir, en iyi etten o anlar! (Babamdan bilirim, fenadır fena.) Fazla abartılı olmayın. Pahalı bir parfüm sürün. Mutlaka masaya pahalı bir çiçek koyun. Rakı, viski gibi sert içkiler ikram edin, tatlı olarak sufle pişirin.
Başak: Her şeyde kusur arar. Evinizdeki gereksiz her şeyi kaldırın, hatta atın! Dudaklarınızı parlatın! Şarkıda 'My Way', tatlıda kakaolu puding seçin.
Terazi: Flört etmeye, cilveleşmeye ve aldatmaya bayılırlar. Siz iyisi mi saçlarınızı açık bırakın. Mum ışığında Travis'in şarkılarıyla Martini yudumlayın. Yemeğin üzerine keskin bir kahve pişirin. (Sonra da adamın üzerine soğuk su için, hani aldatırmış ya...)
Akrep: Severse bırakmaz, zor beğenir ama tam beğenir. Mutlaka etli yemek ister, kaliteli içki sever. Şarkı listenizde Sezen Aksu'dan 'Vazgeçtim', Madonna'dan 'I Want You' bulunsun.

Oğlak gustosuzdur
Yay: Özgür ruhludur, yemekten çok sizinle ilgilenir. (Sağ olsun!) Süslü, şıngırtılı tabakları sevmez. Yenmesi kolay yemeklerden hoşlanır. (Tost?) Rahat ilişkilerin adamıdır. (Tak sepeti koluna...) Balık çorbası ve somon pişirebilirsiniz. (Kolay yemekten anladığı buysa!)
Oğlak: Ketum, hafif gıcık ve sessizdir. Spor tarzı olan, takısız ve sade kadınları sever. Yemek konusunda zevksiz ve gustosuzdur. (Reha Muhtar Oğlak değil o zaman!) Kendisine patatesli krema yapın, Ajda'dan 'Hancı'yı çalın.
Kova: Başlı başına bir vakadır. Temizlik ve düzen ararlar. Eviniz iyi havalanmış, aydınlık ve sade olsun. Sizin kolay lokma olmadığınızı hissettirin. Önce rakı, sonra patlıcan ezmeli dana madalyon ikram edin.
Balık: Melankoliktir, alkole düşkündür ve oburdur. Sakın kilosundan söz etmeyin, alınır. Ona mutlu, pozitif ve romantik şeylerden söz edin. Tatlı aromalı bir hoş geldin içkisi ve deniz mahsullü makarna Ajda'nın 'Hançer' şarkısıyla iyi gider.