kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yatak odanızı doğru aydınlatın duvarları lilaya boyatın

Hem şık hem de konforlu bir yatak odasına sahip olmak için maddi olanaklarınızı zorlamanıza gerek yok. Stilinizi yansıtan detayları keşfettikten sonra hayal ettiğiniz yatak odasını dekore etmeye başlayabilirsiniz..
* Yatak odanızın konforlu olması kadar uyumlu görünmesi de önemli... Bu yüzden işe renk, kumaş ve mobilyaları düşünerek başlayın. Renk seçerken kendinizi sakin ve güvenli hissetmenizi sağlayacak alternatifler üzerine yoğunlaşmanızda fayda var.

ŞİLTE ALIRKEN DİKKAT

* Mavi, yeşil ve lavanta renkleri yatak odaları için çok uygundur. Rahatlatıcı özelliği olan bu renkler, yatak odasında huzurlu ve sakin bir ortam sağlar. Eğer odanız küçükse bu renklerin açık tonlarını kullanarak odanın daha geniş görünmesini sağlayabilirsiniz.

*
Beyaz ve kirli beyaz, yatak odasına sadelik katar. Bu renkler her şeyle uyum sağladığı için oda içinde küçük değişiklikler yapmak daha kolay olur. Ayrıca aksesuvar ve nevresim takımlarının renkleri konusunda sınırlarınızı zorlayabilirsiniz.

* Pencerelerinizde stor kullanarak mahremiyeti sağlayabilirsiniz. Ancak büyük pencerelerde storların fazla düz ve kaba durabileceğini de unutmamak gerekiyor. Şeffaf tül perdeler, hem kullanışlı hem de çok şık duruyor. Ayrıca ipek, vual ya da müslin kumaşlar kullanarak etkiyi daha da yumuşatabilirsiniz.

*
Eğer perde diktirmek masraflı olur ya da o kadar vaktim yok diye düşünüyorsanız, pek çok farklı renk ve deseni olan hazır perdelerden satın alabilirsiniz.


n Gözü rahatsız etmeyecek biçimde düzenlenen genel aydınlatma, güçlü ışık kaynaklarıyla tavanı aydınlatır. Tavan boyasının beyaz olmasında fayda var. Başucu aydınlatması ise yatak yüksekliğine göre ayarlanmalıdır.

*
5-7 yıl kullandıktan sonra şiltenizin omurganızı destekleyip desteklemediğini ve eskisi kadar konforlu olup olmadığını kontrol edin. Gözle görülür şekilde şiltede bozulmalar varsa, değiştirmenin vakti gelmiş demektir.

* Şilte alırken tüm çeşitleri gözden geçirmekte fayda var. Piyasada el yapımı şilteler de var. Doğal malzemelerden üretilen bu şilteler yatak ısısının düzenli kalmasını sağlamak üzere hava alabiliyor.
Haberin fotoğrafları